Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  6:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 20:49

Αναπαράσταση μάχης και Καραϊσκάκεια στον Άγιο Βλάση αυτό το Σάββατο (13/8/2016)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο θεσμός που μεγάλωσε ολόκληρη γενιά

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016. Τα Καραϊσκάκεια και η Αναπαράσταση Μάχης είναι γεγονός. Ο ιστορικός αυτός θεσμός που υπάρχει εδώ και 15 χρόνια και μεγάλωσε ουσιαστικά μια ολόκληρη γενιά. θα πραγματοποιηθεί στην Δ. Ε. Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα στον Αγιο Βλάση. Φέτος θα πραγματοποιηθεί η Αναπαράσταση της μάχης του Γεώργιου Καραϊσκάκη στην περιοχή της Κορομηλιάς. Μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι απ όλα τα Παρακαμπύλια και στηριζόταν ανέκαθεν από τις χορηγίες των τοπικών επιχειρήσεων και την βοήθεια του Δήμου Αγρινίου.

Την διοργάνωση αυτού του θεσμού, την έχει αναλάβει ο Σύλλογος Φίλων της Μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου με την συνδιοργάνωση φυσικά και των άλλων τοπικών συλλόγων. Πέρυσι δεν έγινε η καθιερωμένη Αναπαράσταση ,διοργανώθηκε όμως επιστημονική Ημερίδα που πιστοποιεί επιστημονικά πλέον την σημαντικότητα του ιστορικού αυτού γεγονότος στην περιοχή μας.

Φέτος, ο Σύλλογος Φίλων της Μάχης της Κορομηλιάς με την βοήθεια του Χορευτικού Συλλόγου Λεπενούς »Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄,του Πολιτιστικού Συλλόγου Χούνης, του Πολιτιστικού Εξωρ. Συλλόγου Κυπαρίσσου και του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει και πάλι το Σάββατο 13 Αυγούστου τα »Καραϊσκάκεια 2016» που περιλαμβάνουν:

8:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση
8:15 μ.μ. Ομιλίες- χαιρετισμοί
8:30 μ.μ. Αναπαράσταση της μάχης της Κορομηλιάς
– Η ζωή του Γεώργιου Καραϊσκάκη

Ας πάρουμε μια γεύση από παλαιότερες προσπάθειες του συλλόγου σε ένα βίντεο που επιμελήθηκε η Αννα Μαρία Σωτηροπούλου από την Κυπάρισσο

 

Διαβάστηκε 1609 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News