Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:20 πμ
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 19:05

Βάνα Πατρινού - Υποψήφια Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου: «Προτάσεις για το παιδί»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Βάνα Πατρινού
Υποψήφια Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου
Με την Λαϊκή Συσπείρωση

«Προτάσεις για το παιδί»

Τα παιδιά είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε  για το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας μας. Οφείλουμε να τους παρέχουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να έχουν θεμέλια να στηριχτούν, ελπίδες και όνειρα για να πετάξουν.

Οι ανάγκες τους  δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κόστος, δεν μπορούν να μπουν «στο ζύγι».

Τα παιδιά δεν χρειάζονται μόνο στέγη, τροφή, ρούχα και ένα υγιές περιβάλλον να μεγαλώσουν, δεδομένα που στις μέρες μας λόγω οικονομικής κρίσης καθόλου δεδομένα δεν είναι.

Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και ελευθερία να παίξουν, γιατί το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη.

Χρειάζονται εκπαίδευση, προστασία και όραμα γιατί «κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας» (Πάμπλο Πικάσο).

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σταθερά προσανατολισμένη στα δικαιώματα των παιδιών, προτείνει μια σειρά άμεσων μέτρων που δεσμεύεται να υλοποιήσει:

  • να πραγματοποιηθεί άμεσα ο έλεγχος στατικότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις με ταχύτατες διαδικασίες
  • συνεργασία των σχολικών επιτροπών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Κανένα σχολείο δεν μπορεί να μείνει χωρίς θέρμανση, ηλεκτρικό και νερό.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τις σχολικές καθαρίστριες. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν έχουν θέση εδώ.
  • Κανένα βρέφος/νήπιο να μην μείνει εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών. Να συνεχιστεί η χορήγηση των τροφείων ΔΩΡΕΑΝ, κατάκτηση που μετά την πίεση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τα προηγούμενα έτη εξακολουθεί να ισχύει
  • Πλήρης έλεγχος της καταλληλότητας και της ασφάλειας των παιδικών χαρών και την δημιουργία νέων. Δεν είναι δυνατόν στα Μούσουρα, στα Ελληνικά και αλλού να μην υπάρχουν παιδικές χαρές.
  • Πρόνοια για την δημιουργία ενισχυτικής διδασκαλίας-φροντιστηρίου για τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων
  • ‘Έλεγχος και πλήρης διαφάνεια στην λειτουργία των ΚΔΑΠ
  • Λήψη πρωτοβουλιών και εκστρατείας ενημέρωσης στα σχολεία για θέματα εκφοβισμού-βίας, ρατσισμού και χρήσεως ναρκωτικών και άλλων ουσιών.
  • Μελέτη για την ανάπτυξη δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων με ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες στόχος είναι να παρέχονται δωρεάν.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας, είναι δείγμα του πολιτισμού μας. Κάθε παιδί που γελάει φωτίζει το σύμπαν, κάθε μαχαιριά στην παιδική ψυχή δεν επουλώνεται ποτέ.



Διαβάστηκε 270 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News