Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:39 μμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 21:04

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας φθονεί – Μπορεί να είναι και φίλος σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο φθόνος δεν εντοπίζεται με ευκολία καθώς πολλές κρύβεται πίσω από κεκαλυμμένες φιλικές συμπεριφορές.

Διαβάστε παρακάτω ορισμένα σημάδια που προδίδουν αίσθημα φθόνου και καμιά φορά είναι δύσκολο να εντοπίσουμε.

Χαρακτηρίζουν τις καταστάσεις «άδικες»

«Ένας τρόπος για να καταλάβετε αν ένας άνθρωπος ζηλεύει ή σας φθονεί είναι να δώσετε προσοχή στο πώς μιλάει για άλλους ανθρώπους και πώς βλέπει τον κόσμο γενικά», λέει στο Bustle η Liz Kelly, ψυχοθεραπεύτρια. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο άνθρωπος αυτός να κατηγορεί τη ζωή ως “άδικη”. Συχνά, όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο κατηγορούν τις εξωτερικές συνθήκες, επειδή δεν έχουν καταφέρει όσα οι άλλοι ή εσείς παρά τον κόπο που καταβάλλετε για να πετύχετε», συμπληρώνει η ειδικός.

Προσπαθούν να σας επισκιάσουν

«Οι φίλοι ή τα μέλη της οικογένειας που ζηλεύουν, συνήθως, προσπαθούν να κλέψουν τη λάμψη σας. Ό,τι κι αν έχετε κάνει εσείς, εκείνοι το έχουν κάνει πριν και καλύτερα. Η αύξηση που πήρατε δεν είναι τίποτα σημαντικό συγκριτικά με τη δική τους ή το ταξίδι σας στο εξωτερικό ωχριά μπροστά στο δικό τους. Τα θέματα αυτοεκτίμησης που έχουν δεν τους αφήνουν να χαρούν με τις επιτυχίες των άλλων και προσπαθούν πάντα να φαίνονται οι καλύτεροι όλων», σημειώνει στο ίδιο μέσο η Cynthia Catchings, θεραπεύτρια ψυχικής υγείας.

Απαξιούν για τις αποφάσεις σας

«Και δεν τις σέβονται. Ένας ζηλιάρης άνθρωπος θα επικρίνει συνεχώς τις πράξεις ή τις επιλογές σας, ακόμα και αν αυτές δεν τον επηρεάζουν καθόλου. Έτσι αντί να χαίρονται για εσάς ή έστω να προσπαθούν να κατανοήσουν τις αποφάσεις σας, εκείνοι σας κρίνουν. Άλλο ένα καθαρό σημάδι φθόνου και ελλιπής αυτοεκτίμησης», λέει η Cynthia Catchings.

Καλύπτουν τις προσβολές με κομπλιμέντα

«Ένα κρυφό κομπλιμέντο -ένα κομπλιμέντο, δηλαδή, που μοιάζει με έπαινο αλλά στην πραγματικότητα περιέχει προσβολή- είναι ένα συνηθισμένο σημάδι ζήλιας», λέει η Catchings. «Συχνά θα ακούσετε έναν άνθρωπο που φθονεί τις επιτυχίες των άλλων, να επαινέσει ακυρώνοντας ταυτόχρονα τα όμορφα λόγια που είπε μέσω μιας αντίθεσης που θα προσθέσει στην πρότασή του ή μέσω μιας κεκαλυμμένης προσβολής. Φυσικά στα επιχειρήματά τους περιλαμβάνονται δεκάδες στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Αποφεύγουν όποιον πετυχαίνει

«Κυρίως αμέσως μετά την επιτυχία του. Το να αποφεύγουν το άτομο και να μην θέλουν να περνούν χρόνο μαζί του, αφού εκείνο κατάφερε κάτι μπορεί να είναι σημάδι ζήλιας. Το να αλληλεπιδρούν με αυτόν τον άνθρωπο τούς προκαλεί έντονα συναισθήματα, τα οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν, γι’ αυτό και τον αποφεύγουν», σημειώνουν οι ειδικοί.

pronews.gr

 

Διαβάστηκε 500 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.