Τετάρτη, 6η Δεκεμβρίου 2023  9:10 μμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 12:33

Δήμος Ναυπακτίας - Συνδυασμός "Ενωτική Πρωτοβουλία": Γιατί να στηρίξετε Ελένη Δημητρέλλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Ναυπακτίας με τον συνδυασμό "Ενωτική Πρωτοβουλία" του Τάκη Λουκόπουλου κ. Ελένη Δημητρέλλου παραθέτει τους λόγους που πρέπει να στηριχθεί:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

• Κατασκευή ενός τουλάχιστον δημοσίου κτιρίου για Νηπιαγωγείο.
• Να δημιουργηθεί ένα Σχολείο Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο θα γίνεται κάθε Σάββατο ώστε να δίνει τη δυνατότητα περισσότερης συμμετοχής. Θα τρέξουμε διάφορα εργαστήρια για ΚΑΠΗ, γονείς, ενήλικες, κακοποιημένες γυναίκες κτλ Εργαστήρια που θα φέρουν κοντά ανθρώπους, δημιουργικό χρόνο για οικογένειες με παιδιά μακριά από συσκευές σε ασφαλή χώρο. Στιγμές χαλάρωσης και χαράς που θα προσφέρει όμως γνώσεις, δεξιότητες σε συμπολίτες μας από 4-104 χρονών.
• Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου θα καταγράφονται τα αιτήματα αλλά και οι παρεμβάσεις που αφορούν στις επισκευές και συντηρήσεις στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων. Έτσι από τη μια θα μπαίνουν σε προτεραιότητα αυτά που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών, κι από την άλλη θα βρίσκεται στην ευχέρεια του κάθε σχολείου να βλέπει την πορεία του αιτήματός του.
• Απόλυτη διαφάνεια σε κάθε οικονομική διαχείριση των σχολικών επιτροπών. Έλεγχος των αναθέσεων των τεχνικών έργων. Πρόβλεψη για ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου θα υπάρχουν σε κοινή θέα τα ποσά που δίνονται σε κάθε σχολείο για λειτουργικές δαπάνες και για επισκευές.
• Αναμόρφωση, αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου του Σχολικού Συμβουλίου, το οποίο λειτουργεί σε κάθε σχολική μονάδα.
• Δημιουργία στο Δήμο μας, τμήματος τεχνικής υποστήριξης σχολικής μονάδας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων συντήρησης των σχολικών κτιρίων που θα αποτελείται από πιστοποιημένους και επαγγελματίες τεχνικούς (ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, υδραυλικούς, κ.α.).

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ

Δημιουργία δικτύου υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών:
• Λειτουργία Υπηρεσίας Ψυχολογικής και Κοινωνικής στήριξης παιδιών και γονέων.
• Κέντρου Διάγνωσης και Υποστήριξης μαθητών με ειδικές ανάγκες.
• Κέντρο εκπόνησης προγραμμάτων (πρώτες βοήθειες, προληπτική ιατρική, αγωγής υγείας, πρόληψης των εξαρτήσεων, προγράμματα οδικής ασφάλειας, φιλοζωίας, αντιμετώπισης της σχολικής βίας) αλλά και παροχής δωρεάν ιατρικής φροντίδας και πρόληψης για μαθητές. (Εμβολιασμοί τσιγγανοπαίδων).
• Ενίσχυση του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ώστε να ανταποκρίνεται ποιοτικά στις ανάγκες μαθητών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.
• Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
• Δημιουργία οργανωμένου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Επειδή ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους

• Αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων ενίσχυσης για την στήριξη και επιχορήγηση των σχολικών μονάδων (προγράμματα ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, κ.α.).
• Δημόσια δέσμευση για άμεση καταβολή στις σχολικές μονάδες, όλων των χρημάτων που έρχονται από την κεντρική κυβέρνηση, καθώς και για τη διάθεση όλων των κονδυλίων τα οποία προορίζονται για συντήρηση σχολικών κτιρίων αποκλειστικά και μόνο στις σχολικές μονάδες.
• Ενεργειακή Αναβάθμιση των σχολείων και χρήση, καθιέρωση και αξιοποίηση των Ανανεώσεων Πηγών Ενέργειας στα δημόσια σχολεία.
• Αντισεισμικός έλεγχος και Έκδοση Πιστοποιητικών Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων όλων των σχολείων του Δήμου μας.
• Διεκδίκηση ώστε οι λογαριασμοί δικτύων κοινής ωφέλειας των σχολικών μονάδων να μην χρεώνονται με ΦΠΑ, αλλά και επιλογή παρόχου με το μικρότερο πάγιο και γενικότερα καλύτερες προϋποθέσεις.
• Πριμοδότηση των σχολείων, τόσο σε επίπεδο δράσεων σχολείου-κοινότητας, όσο και σε επίπεδο εκδηλώσεων του Δήμου, σχολείων των οποίων οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν εθελοντικά δίνοντας το στίγμα τους ως επιστήμονες που χρήζουν σεβασμού και αναγνώρισης της σοβαρής δουλειάς που επιτελούν. Γιατί έχουμε εκπαιδευτικούς - διαμάντια και οφείλουμε να τους δίνουμε βήμα. Η ωφέλεια για όλους ανεκτίμητη αφού το τελικό προϊόν θα είναι άριστο από τη μια ,αλλά και τα χρήματα που θα δίνονται θα έχουν αποδέκτη τα σχολεία μας από την άλλη.
• Δημιουργία δικτύου επιχειρήσεων που θα βοηθήσουν τόσο σε επίπεδο πρακτικής άσκησης - επιμόρφωσης νέων, όσο και σε επίπεδο επιχορηγήσεων των σχολικών μονάδων με «ανταμοιβή» την προβολή τους πανελλαδικά μέσα από δράσεις του Δήμου.
Οραματιζόμαστε ένα σχολείο, που να εξασφαλίζει ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία και εκπαίδευση παρέχοντας ασφάλεια και προστασία σε όλους, με διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης των παιδιών και των νέων στην πόλη μας.
Οραματιζόμαστε επιχειρήσεις ζωντανά κύτταρα με δυνατό παρών στα δρώμενα της περιοχής μας.
Οραματιζόμαστε ένα πολιτιστικό προϊόν που δεν θα χρειάζεται διαφήμιση γιατί η διαφήμισή του θα είναι οι άνθρωποί του!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Οι λέξεις πολιτισμός, παιδεία είναι στενά δεμένες μεταξύ τους. Η μία προϋποθέτει την άλλη, η μία οδηγεί στην άλλη.
-Η δημιουργία πολιτισμού λοιπόν πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία. Η γνωριμία με συγγραφείς του Νομού, και της πόλης ειδικότερα, πρέπει να περάσει μέσα από προγράμματα στα σχολεία. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν την τοπική ιστορία από τη μια, αλλά και να τους δίνεται η ευκαιρία να πειραματιστούν με διάφορες μορφές τέχνης, έκφρασης και δημιουργίας από την άλλη.
-Η τραγική έλλειψη χώρων δημιουργίας στην πόλη οδηγεί λοιπόν στην ανάγκη δημιουργίας ενός πολυχώρου όπου θα στεγάζονται: συνεδριακό κέντρο (για σεμινάρια, ημερίδες κλπ), χώρος θεάτρου, χώρος πινακοθήκης, χώρος εκδηλώσεων, χειμερινός κινηματογράφος. Επίσης θα στεγάζονται εργαστήρια τέχνης του Δήμου, τα οποία θα αφορούν εικαστικά, θέατρο κλπ για μικρούς και μεγάλους.
-Σύσταση επιτροπής - πνευματικού κέντρου που θα συζητά και θα συντονίζει τις δράσεις (εκπαιδευτικές, φεστιβάλ παιδικού, ερασιτεχνικού θεάτρου, εκδρομές κλπ). Ο διάλογος της επιτροπής με ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας εξ αρχής απαραίτητος.
-Ετήσιο φεστιβάλ ερασιτεχνικής δημιουργίας, μια «γιορτή» όπου οι ερασιτεχνικές ομάδες του Δήμου θα παρουσιάζουν έργα τους
-Δημιουργία θεματικού πάρκου (που θα φιλοξενεί πχ χριστουγεννιάτικες δράσεις με τη συμμετοχή εθελοντών και καλλιτεχνικών ομάδων της περιοχής)
-Δημιουργία Μουσείου Ναυμαχίας Ναυπάκτου
-Δημιουργία υπαίθριου θεάτρου
-Δημιουργία Δημοτικού Ωδείου με χαμηλά δίδακτρα για πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους.
-Λειτουργία κιόσκι του Δήμου στο χώρο της εισόδου του κάστρου με ξεναγούς σε βάρδιες όλες τις μέρες της εβδομάδας
-Τρενάκι (όπως λειτουργεί σε πολλές τουριστικές πόλεις της χώρας) για μεταφορά τουριστών και ξενάγηση στην πόλη από το Γρίμποβο-λιμάνι-Ψανή-Κάστρο
Και επειδή είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να απολαμβάνουν ελεύθερα και σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους την πολιτιστική ζωή της κοινότητας, εννοείται ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για αυτό.

ελενη δημητρελου

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ότι ένας άνθρωπος είναι πολιτισμένος; Εννοούμε ότι είναι καλλιεργημένος, ότι έχει παιδεία, δίνουμε έμφαση κυρίως στη συμπεριφορά του, στις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους μέσα στην κοινωνία. Άρα πρέπει να δούμε τον πολιτισμό κυρίως ως κοινωνικό φαινόμενο. Ο πολιτισμός, αν και είναι ο βασικός δείκτης της προόδου και προϋπόθεση για την εξέλιξη της κοινωνίας μας αποτέλεσε πολλές φορές πεδίο πειραματισμού, προχειρότητας και ανέξοδου λαϊκισμού.
Ο ρόλος του Δήμου λοιπόν πρέπει να είναι από τη μια μεριά να αναβαθμίζει, αναδεικνύει, ενοποιεί, αξιοποιεί ΟΛΟΥΣ τους πολιτιστικούς φορείς, μεγάλους και μικρούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, πολίτες, επισκέπτες, καλλιτέχνες, ιδρύματα, κι από την άλλη να προσφέρει υποστήριξη και δικτύωση.
Στόχος μας λοιπόν θα πρέπει να είναι
• να κάνουμε τον πολιτισμό προσβάσιμο σε όλους, μικρούς και μεγάλους ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, κοινωνικής ομάδας και ηλικίας
• ο πολιτισμός να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας,
• στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον πολιτισμό
• δημιουργία ευκαιριών για νέες ιδέες αλλά και νέα σημεία καλλιτεχνικής έκφρασης
• άνοιγμα ιστορικών κτιρίων που μέχρι σήμερα ήταν κλειστά ή δύσκολα στην πρόσβαση και δημιουργία νέων μουσείων
• Σχεδιασμός και υλοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλους ( παιδιά, εφήβους, ενήλικες, σχολεία & οικογένειες) στα νέα μουσεία αλλά και στους ανανεωμένους πολιτιστικούς χώρους με στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενεργού πολίτη στα παιδιά, δίνοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα για να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους, να μάθουν να την αγαπούν και να προστατεύουν τα μνημεία της, διατηρώντας έτσι ζωντανή την ιστορία της
• Φροντίδα για την έγκυρη ενημέρωση όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα.
Δίνουμε νέες δυνατότητες στη Ναυπακτία γιατί αν αγαπάς τον τόπο σου θα βρεις τρόπο να τον βοηθήσεις.

Μιλώντας η ίδια μας λέει: Τόσοι υποψήφιοι ποιον να διαλέξω;

Διάλεξε αυτόν που δίνει το στίγμα του χρόνια τώρα κι όχι λίγο καρό πριν τις εκλογές.
Διάλεξε πρόσωπα μορφωμένα με όραμα για τον τόπο σου.
Διάλεξε πρόσωπα που θα ασχοληθούν σοβαρά και δεν θα είναι υποχείρια άλλων.
Διάλεξε πρόσωπα που είναι έτοιμα να αναλάβουν τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.
Διάλεξε πρόσωπα καθαρά που μπορείς να εμπιστευτείς γιατί πάντα κρατάνε το λόγο τους.
Γιατί υπάρχει και το διαφορετικό δεν είναι όλοι το ίδιο!
Γιατί πρέπει να αξιοποιηθεί η φρεσκάδα των νέων και να συνδεθεί με την εμπειρία των παλαιότερων!

Ποια είναι η Ελένη Δημητρέλλου?

Αυτή που λατρεύει χρόνια τα παιδιά και δίνεται για μια αγκαλιά τους.
Αυτή που μαγεύεται ακούγοντας συγγραφείς να μιλούν βάζοντας την σε ένα άλλο κόσμο.
Αυτή που δίνει δυναμικό παρόν σε ό,τι έχει να κάνει με πολιτισμό.
Αυτή που την αγαπούν γιατί δεν θα αλλάξει αυτό που είναι.
Αυτή που κάνει όνειρα για τη Ναυπακτία του αύριο χωρίς υστεροβουλία.
Βρισκόμαστε ακριβώς ένα μήνα πριν στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Για όλα αυτά που πρεσβεύω ζητώ την ψήφο σας, γιατί η Ναύπακτος αξίζει να πάει μπροστά και γιατί αν αγαπάς τον τόπο σου θα βρεις τρόπο να τον βοηθήσεις!
Όλη μου η ζωή τα παιδιά! Δώστε μου τη δύναμη να αγωνιστώ για αυτά. Τους χρωστάμε καλύτερες μέρες, περισσότερες ευκαιρίες.

Σας κοιτώ με καθαρό βλέμμα και σας ζητώ την ψήφο σας.

 

 

 

Διαβάστηκε 976 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 17:42
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.