Τρίτη, 21η Μαίου 2024  7:22 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 19:52

Πες μας τι μουσική ακούς να σου πούμε τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η μουσική που ακούς σχετίζονται σε κάποιο βαθμό με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου.

Διάβασε τι λέει η έρευνα για τη σχέση ανάμεσα στην προσωπικότητά σου και στο τι μουσική ακούς.

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από περισσότερους από 36.000 συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο να αξιολογήσουν περισσότερα από 104 διαφορετικά μουσικά στυλ. Συμπλήρωσαν επίσης καταλόγους προσωπικότητας Big 5 και έδωσαν πληροφορίες για την αγαπημένη τους μουσική. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσωπικότητα και το μουσικό γούστο συνδέονται όντως, αλλά επηρεάζουν και άλλες ατομικές διαφορές. Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που η μελέτη συνδέει με ορισμένα μουσικά στυλ.

Pop

Εξωστρεφής, ειλικρινής και συμβατικός. Αν και οι λάτρεις της ποπ μουσικής ήταν εργατικοί και είχαν υψηλή αυτοεκτίμηση, οι ερευνητές απεφάνθησαν ότι είναι λιγότερο δημιουργικοί και πιο ανήσυχοι από αυτούς που αγαπούν άλλα μουσικά στυλ.

Rap / Hip-Hop

Παρά το στερεότυπο ότι οι λάτρεις της ραπ είναι επιθετικοί ή βίαιοι, οι ερευνητές δε βρήκαν τέτοια σχέση. Ωστόσο, οι λάτρεις της ραπ έτειναν να έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση και ήταν γενικά πιο εξωστρεφείς από τους θαυμαστές άλλων στυλ.

Country

Αυτοί οι fans χαρακτηρίζονται συνήθως ως εργατικοί, συμβατικοί, εξωστρεφείς και συντηρητικοί. Αν και η μουσική της κάντρι επικεντρώνεται συχνά στη ραγισμένη καρδιά, οι άνθρωποι που την προτιμούσαν έτειναν να είναι συναισθηματικά σταθεροί. Επίσης, κατετάγησαν χαμηλότερα από άλλους ως προς το αν είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

Rock / Heavy Metal

Το ροκ και το χέβι μέταλ συχνά προβάλλουν εικόνες θυμού, θρασύτητας και επιθετικότητας. Ωστόσο, η μελέτη βρήκε ότι αυτοί οι θαυμαστές είναι ευγενικοί, δημιουργικοί και εσωστρεφείς. Έτειναν επίσης να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Indie

Οι θαυμαστές του είδους indie έχουν καταγραφεί ως εσωστρεφείς, διανοούμενοι και δημιουργικοί, αλλά λιγότερο εργατικοί και ευγενικοί από τους θαυμαστές άλλων στυλ. Η παθητικότητα, το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση ήταν άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Χορευτική

Όσοι προτιμούσαν τη χορευτική μουσική ήταν συνήθως εξωστρεφείς, διεκδικητικοί και ανοιχτοί στην εμπειρία, αλλά κατατάσσονταν χαμηλότερα από τους άλλους στην ευγένεια.

Κλασσικός

Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής της μελέτης ήταν γενικά κάπως εσωστρεφείς αλλά άνετοι με τον εαυτό τους. Η δημιουργικότητα και η υγιής αυτοεκτίμηση ήταν κοινά μεταξύ τους.

Jazz, Blues & Soul

Εξωστρεφείς με υψηλή αυτοεκτίμηση. Τείνουν επίσης να είναι πολύ δημιουργικοί, έξυπνοι και άνετοι.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ορίζουν τον εαυτό τους μέσω της μουσικής και τη χρησιμοποιούν ως μέσο για να σχετιστούν με άλλους ανθρώπους. Αυτό εξηγεί γιατί οι άνθρωποι μερικές φορές αισθάνονται αμυντικοί για το γούστο τους στη μουσική: Η κριτική για τη μουσική τους μοιάζει με κριτική εναντίον τους.

pronews.gr

Διαβάστηκε 436 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.