Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:26 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 18:30

Σήμερα η Διεθνής Ημέρα Οργασμού: Τα 9+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη σεξουαλική κορύφωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, ωστόσο σήμερα Δευτέρα, 31 Ιουλίου, είναι η Διεθνής Ημέρα Οργασμού και γιορτάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Μάλιστα, αποτελεί παρακλάδι της Παγκόσμιας Ημέρας Οργασμού που γιορτάζεται στις 8 Αυγούστου, αλλά και πιο συχνά, ανάλογα με την περίπτωση του καθενός.

Στόχος της ημέρας οργασμού είναι να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει τα ταμπού που εξακολουθούν να επικρατούν στην κοινωνία γύρω από τον οργασμό και να διώξει το στίγμα από τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Τα οφέλη του οργασμού στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ευρέως γνωστά. Πέρα από την έντονη απόλαυση που νιώθει κανείς κατά τη διάρκεια του οργασμού και μετά, τα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με αυτόν είναι αμέτρητα.

Μεταξύ άλλων, ένας οργασμός μπορεί να ανακουφίσει από το στρες και τον πόνο που προκαλείται λόγω αρθρίτιδας, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να βοηθήσει στη συγκέντρωση και γενικά να διατηρήσει σε ένα άριστο επίπεδο τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να σας ακούγονται γνωστά και να τα ξέρετε, όμως, υπάρχουν πολλά στοιχεία ακόμα που μπορεί να σας διαφεύγουν.

Παρακάτω, ακολουθούν 10 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε για το «Μεγάλο Ο».

1. Ελληνική προέλευση

Η λέξη «οργασμός» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη ὀργασμός (οργασμός), η οποία μεταφράζεται και ως «διέγερση» ή «διόγκωση».

2. Οι οργασμοί ως ιστορική θεραπεία για όλα τα προβλήματα

Τον 8ο αιώνα π.Χ., ο Όμηρος έγραψε για τον Μέλαμπο, έναν Αργοναύτη θεραπευτή της ελληνικής μυθολογίας που θεράπευε παρθένες από ένα είδος τρέλας. Κατηγόρησε τα προβλήματά τους στην έλλειψη οργασμών και ενθάρρυνε το σεξ με δυνατούς νεαρούς άνδρες.

Αυτό προϋπήρχε ενός ολλανδικού ιατρικού κειμένου που δημοσιεύθηκε το 1653, το οποίο έδινε οδηγίες στις μαίες να θεραπεύουν κάθε «υστερική» ασθενή χρησιμοποιώντας έλαια για να «κάνουν μασάζ στα γεννητικά όργανα με ένα δάχτυλο μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, η πάσχουσα γυναίκα μπορεί να διεγερθεί μέχρι τον παροξυσμό».

3. Η Αρπαγή

Η πρώτη γραπτή περιγραφή του γυναικείου οργασμού προήλθε από μια μοναχή του 12ου αιώνα, τη Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν, μια πολυμαθή, διάσημη για τις μουσικές της συνθέσεις, τα κηρύγματα και τα γραπτά της σε θέματα όπως το φύλο, η ιατρική και η θεολογία.

Στάλθηκε σε μοναστήρι Βενεδικτίνων σε ηλικία οκτώ ετών, ήταν παραγωγική συγγραφέας και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που περιέγραψε τον γυναικείο οργασμό:

«Όταν μια γυναίκα κάνει έρωτα με έναν άνδρα, μια αίσθηση θερμότητας στον εγκέφαλό της, η οποία φέρνει μαζί της αισθησιακή απόλαυση, μεταδίδει τη γεύση αυτής της απόλαυσης κατά τη διάρκεια της πράξης και προκαλεί την εκπομπή του σπέρματος του άνδρα.

Και όταν ο σπόρος πέσει στη θέση του, αυτή η έντονη θερμότητα που κατεβαίνει από τον εγκέφαλό της, έλκει τον σπόρο προς τον εαυτό της και τον κρατάει, και σύντομα τα σεξουαλικά όργανα της γυναίκας συστέλλονται και όλα τα μέρη που είναι έτοιμα να ανοίξουν κατά την περίοδο της εμμήνου ρύσεως κλείνουν τώρα, με τον ίδιο τρόπο που ένας δυνατός άνδρας μπορεί να κρατήσει κάτι κλεισμένο στη γροθιά του».

4. Μια κατάσταση υπερβατικότητας

Παραμένοντας στη λογοτεχνία, ο γαλλικός όρος la petite mort («ο μικρός θάνατος») είναι μια έκφραση που σημαίνει «η σύντομη απώλεια ή εξασθένηση της συνείδησης» και στη σύγχρονη χρήση αναφέρεται συγκεκριμένα στην «αίσθηση του μετά τον οργασμό όπως παρομοιάζεται με το θάνατο».

Η πρώτη μαρτυρημένη χρήση με την έννοια του «οργασμού» έγινε το 1882. Στη σύγχρονη χρήση, ο όρος αυτός έχει γενικά ερμηνευτεί για να περιγράψει τη μετα – οργασμική κατάσταση απώλειας συνείδησης που έχουν ορισμένοι άνθρωποι μετά από κάποιες σεξουαλικές εμπειρίες.

Ευρύτερα, μπορεί να αναφέρεται στην πνευματική απελευθέρωση που επέρχεται με τον οργασμό ή σε μια σύντομη περίοδο υπερβατικότητας ως αποτέλεσμα της δαπάνης της «ζωτικής δύναμης».

Ο κριτικός λογοτεχνίας Roland Barthes μίλησε για την la petite mort ως τον κύριο στόχο της ανάγνωσης της λογοτεχνίας, το συναίσθημα που πρέπει να έχει κανείς όταν βιώνει οποιαδήποτε μεγάλη λογοτεχνία.

5. Πόσο μακριά έχουμε φτάσει…

Το 1869 ο Αμερικανός γιατρός George Taylor εφηύρε τον Manipulator, έναν ατμοκίνητο δονητή με μηχανισμό που καταλάμβανε ένα ολόκληρο δωμάτιο. Προφανώς και μια τέτοια συσκευή δεν ήταν καθόλου πρακτική.

Η εκτιμώμενη χρονιά που πωλήθηκε ο πρώτος χειροκίνητος δονητής στις ΗΠΑ ήταν το 1900. Σύμφνωνα με το euronews.com, οι χρήστες έπρεπε να τον κουρδίζουν με το χέρι.

6. Το σημείο Gräfenberg

Το σημείο «G» πήρε το όνομά του από τον ερευνητή Ernest Gräfenberg, ο οποίος έγραψε για πρώτη φορά για το σημείο G τη δεκαετία του ’50. Αναφερόμενος στην ιδιαίτερα ερωτογενή ζώνη, ο Gräfenberg έγραψε στη μελέτη του 1950 που δημοσιεύτηκε στο The International Journal of Sexology:

«Το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου κατά μήκος της ουρήθρας είναι η έδρα μιας ξεχωριστής ερωτογενούς ζώνης και πρέπει να λαμβάνεται περισσότερο υπόψη στη θεραπεία της γυναικείας σεξουαλικής ανεπάρκειας».

7. Ο πρώτος γυναικείος οργασμός στην οθόνη

Η σταρ του Χόλιγουντ Χέντι Λαμάρ, που κάποτε θεωρούνταν η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο κατά τη διάρκεια της ακμής της στις δεκαετίες του ’40 και του ’50, ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές γυναίκες της βιομηχανίας. Ήταν μια αυτοδίδακτη εφευρέτρια που ανέπτυξε μια τεχνολογία μεταπήδησης φάσματος που οδήγησε στην ανάπτυξη του GPS, του Bluetooth και του ασφαλούς Wi-Fi.

Ήταν επίσης το μοντέλο για τη Χιονάτη της Disney, ενέπνευσε την Catwoman της DC Comics και προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς πραγματοποίησε έναν από τους πρώτους γυναικείους οργασμούς στην οθόνη. Όταν ήταν 19 ετών και ζούσε στη γενέτειρά της, τη Βιέννη, η Λαμάρ πρωταγωνίστησε στο αμφιλεγόμενο ρομαντικό δράμα Ecstasy (1933) του Γκούσταβ Ματσάτι, στο οποίο πραγματοποίησε τον πρώτο γυναικείο οργασμό στην οθόνη σε μη πορνογραφική ταινία.

Η ταινία προκάλεσε τέτοια αναστάτωση που ο τότε σύζυγος της Λαμάρ, Friedrich Mandl, προσπάθησε να εξαφανίσει την ταινία, αγοράζοντας όλες τις υπάρχουσες κόπιες.

8. Πιο γρήγορος και από τον Bolt

Με 45 χιλιόμετρα την ώρα, η εκσπερμάτιση είναι πιο γρήγορη από τον Usain Bolt, τον ταχύτερο άνθρωπο στη γη, ο οποίος σε ένα τρέξιμό του του έχει φτάσει τα 44,7 χιλιόμετρα την ώρα.

9. Κοκτέιλ παρακαλώ

Τα γυρίσματα ερωτικών ταινιών είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν διάφορες ουσίες ως ψεύτικο σπέρμα, με κυριότερες από αυτές το σαπούνι χεριών, το καθαριστικό προσώπου Cetaphil, το συμπυκνωμένο γάλα, ένα μείγμα από ασπράδια αυγών, γιαούρτι, άμυλο καλαμποκιού και νερό ή ακόμη και μια Piña Colada.

10. Το ρεκόρ για τους περισσότερους γυναικείους οργασμούς σε μία ώρα

Σύμφωνα με μια μελέτη που φέρεται να διεξήχθη από γιατρούς του Κέντρου Οικογενειακών και Σεξουαλικών Μελετών στην Καλιφόρνια, μια γυναίκα βίωσε 134 οργασμούς σε μια ώρα – τους περισσότερους που έχουν καταγραφεί ποτέ. Αυτό σημαίνει 2,2 ανά λεπτό.

Αντίθετα, το ρεκόρ για τους άνδρες ανέρχεται σε μόλις 16 οργασμούς στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αυτός ο απίστευτος αριθμός συνδέεται με ένα πρόσφατα καθορισμένο φαινόμενο, το οποίο ορίζεται ως «η ικανότητα επίτευξης μακροχρόνιων ή/και παρατεταμένων ή/και πολλαπλών ή/και συνεχιζόμενων οργασμών ή/και οργασμών κατάστασης, που διαρκούν περισσότερο και πιο έντονα από τα κλασικά πρότυπα οργασμού που ορίζονται στη βιβλιογραφία».

Και ως ένα θρασύτατο μπόνους γεγονός, νωρίτερα φέτος, μια γυναίκα που παρακολούθησε μια συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λος Άντζελες στο Walt Disney Concert Hall είχε έναν ολοκληρωτικό οργασμό κατά τη διάρκεια της παράστασης. Αυτό συνέβη ενώ η ορχήστρα ερμήνευε τη Συμφωνία αριθ. 5 του Τσαϊκόφσκι. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με τη μουσική, καθώς έχουν υπάρξει ισχυρισμοί ότι ορισμένες μουσικές νότες μπορούν να προκαλέσουν οργασμό.

Εσείς δεν έχετε παρά μόνο να πάρετε το έτερόν σας ήμισυ, να βάλετε λίγο Τσαϊκόφσκι και να γιορτάσετε τη σημερινή μέρα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.