Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  2:50 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 09:13

Αγρίνιο: Επανέρχεται γενικώς η φαεινή ιδέα με τα “ανοιχτά” σχολεία ή μόνο στα Παπαστράτεια;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαθαίνουμε ότι ο δήμος Αγρινίου προτίθεται να αφήσει, όπως παλιά, ανοιχτά και…ξέφραγα τα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια. Φυσικά χωρίς επίβλεψη και φύλαξη, λίγο ως πολύ, “χύμα”.

Το…αβέρτα είναι ιδεολογία στην Ελλάδα, γνωστό αυτό. Θεωρείται ότι έτσι ο δημόσιος χωρίς αποδίδεται στο λαό. Στην πραγματικότητα αποδίδεται στους γνωστούς τύπους που απλώνουν παντού τα νταραβέρια τους και την κουλτούρα τους. Και που συνήθως καταντούν τον δημόσιο χώρο δικό τους γκέτο. Όχι ότι τα κάγκελα και οι περιφράξεις είναι η ωραιότερη λύση.

Ας ρωτήσει, όμως, κάποιος τους περίοικους των σχολείων ανά το Αγρίνιο πώς είναι τα πράγματα από όταν κλείδωσαν οι χώροι τα βράδια και πως ήταν πιο παλιά.

Όταν άλλοι, παλαιότεροι, θαυμαστές “του ελεύθερου ανοιχτού χώρου” είχαν αφήσει τα σχολεία έρμαιο σε συμμορίες, από ιδεοληψία και από κιμπάρικη διάθεση!

Αλήθεια, μήπως θα αναλάβει κάποιος στο δήμο την ώρα της κοινής ησυχίας να κλείνει τα προαύλια, αφού ο κόσμος πλέον δεν αθλείται και δεν παίζει με τα παιδιά του στις 00.30 την νύχτα; “Καθώς προσπαθούν να μπουν στα προαύλια οι πολίτες από τα κάγκελα, έχουν υπάρξει τραυματισμοί” λέει το επιχείρημα.

Ωραία, τότε να φροντίσουν οι αρχές μια λογική ώρα να ανοίγουν και μια λογική ώρα να κλείνουν οι χώροι αυτοί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος γειτονεύει με σχολείο ξέρει καλά τι θα σημάνει και πάλι το “ανοιχτά και χύμα όλα “.

Τα Παπαστράτεια έχουν μια ειδική σημειολογία, αυτό είναι αλήθεια. Εκεί ίσως και μια πλατεία μπορεί να σταθεί. Όμως το τελευταίο διάστημα και με την συνδρομή της Αστυνομίας, έχει περιοριστεί αυτό που συνέβαινε κι έχουν αναχαιτιστεί οι επιδρομείς, για όποιον ξέρει.

Σε σημείο που η όλη γκρίνια και μουρμούρα γιατί είναι κλειστά τα σχολεία τα βράδια (τι συζητάμε σε αυτή τη χώρα, θεέ μου!) να θυμίζει κάποιον που του έχουν πάρει το παιχνίδι με το οποίο έκανε το κέφι του.

Κατανοητό να θέλουν κάποιοι να ανεβαίνουν για μπασκετάκι το απόγευμα στα Παπαστράτεια, θα πρέπει όμως μαζί με το αίτημα τους να προτείνουν λύση και τι θα γίνεται στις …4 το πρωί, ε; Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και να μην υποκύψει ο Δήμος Αγρινίου στις ελευθεριακές ονειρώξεις των γνωστών μυαλών στο Αγρίνιο, εκείνων που για χρόνια μας επιβάλλουν τα πιστεύω και την αισθητική τους στην πόλη…

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 393 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.