Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:09 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 13:23

Education Leaders Awards 2023: Η δικαίωση της Αγρινιώτισσας Αριάδνης Δάντε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2023. Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Education Leaders Awards 2023, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Συνολικά, διακρίθηκαν 57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Ανάμεσα στα βραβεία του Δημόσιου Εκπαιδευτικού Φορέα βρέθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ο Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών ΥΠΕΘΑ-ΓΕΣ, που βραβεύτηκαν για την πρόταση της Αγρινιώτισσας Αριάδνη Δάντε. Οι δύο φορείς τιμήθηκαν με βραβείο στην ενότητα «Εκπαίδευση - Τηλεκπαίδευση» και την Κατηγορία «Καινοτομία στη Διδασκαλία στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία» για την υποψηφιότητα: «Εργαστήριο Σκέψης»: Ένα παραμυθένιο περιβάλλον δημιουργικής μάθησης της Αγρινιώτισσας συγγραφέως και Μηχανικού Πληροφορικής, Αριάδνης Δάντε.

Το «Εργαστήριο Σκέψης» είναι ένα δημιούργημα της υποψήφιας διδάκτωρ και μόνιμης υπαλλήλου του Κέντρου Ελέγχου Υλικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κας Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου, που φέρει το συγγραφικό ψευδώνυμο «Αριάδνη Δάντε». Αποτελεί εγχείρημα της πιλοτικής ερευνητικής φάσης των διδακτορικών της σπουδών στο πεδίο «Διδακτική της Πληροφορικής», που υλοποιήθηκε στον Γ' Βρεφονηπιακό Σταθμό Αθηνών ΥΠΕΘΑ-ΓΕΣ κατά την παιδαγωγική χρονιά 2021-22. Το Εργαστήριο Σκέψης διακρίθηκε ως «Εξαιρετική διδακτική πρωτοβουλία που εμπνέει τη μάθηση και την πρόοδο καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων». Η πρόταση υποψηφιότητας της κας Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου αξιολογήθηκε σύμφωνα με διεθνή πρότυπα από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή των Education Leaders Awards 2023 και σηματοδοτεί την αναγνώριση και επιβράβευση ενός εξαιρετικού επιτεύγματος και μιας αποτελεσματικής πρωτοβουλίας.

Τα τιμώμενα πρόσωπα που ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το σπουδαίο βραβείο ήταν η δημιουργός του Εργαστηρίου Σκέψης, κα Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου και ο Επιβλέπων καθηγητής των διδακτορικών σπουδών της συγγραφέως, Καθηγητής του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θαρρενός Μπράτιτσης. Την απονομή του βραβείου πραγματοποίησε η κα Διοτίμα Παπαδή, μέλος της κριτικής επιτροπής.

Μετά την απονομή η κα Σαμαρτζοπάνου δήλωσε:

«Το βραβείο αυτό αποτελεί μια δικαίωση.

Δικαίωση στον ρόλο της μάνας, της συντρόφου, της ερευνήτριας, της δασκάλας, της συγγραφέως, της δημιουργού, της μικρής πεντάχρονης που αρνείται να μεγαλώσει.

Δικαίωση για τις αμέτρητες ώρες μελέτης και σπουδής, για το πάθος, το πείσμα, τη φαντασία, την αγάπη για τη λογοτεχνία, την όρεξη για ζωή, για κέφι, χαρά και δημιουργική μάθηση.

Δικαίωση για την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εμπιστεύθηκε τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, τη Διοίκηση, τους παιδαγωγούς και τους γονείς του Γ’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών, που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και μέσα από την επιστημονική μου έρευνα παίξαμε, χορέψαμε, φυτέψαμε λουλούδια, δημιουργήσαμε κήπους τετραγώνων και αποδείξαμε σε όλες και όλους πως έτσι πρέπει να είναι ένα περιβάλλον ουσιαστικής μάθησης.

Δικαίωση για την οικογένεια μου, τους γιους μου, Κρις και Αναστάση, τους δεκάδες συνεργάτες εκπαιδευτικούς, τους συνοδοιπόρους και φυσικά τον αγαπημένο μέντορα, φίλο, καθοδηγητή Καθηγητή μου, τον κ. Θαρρενό Μπράτιτση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας του Τμήματος Νηπιαγωγών.

Για όλη αυτή τη Δικαίωση, ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή αξιολόγησης και την Πρόεδρο, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η επιτυχία είναι κάτι που δεν μπορεί να μην έρθει αν πραγματικά έχεις προσπαθήσει.

Κι εμείς, κύριε Καθηγητά, αγαπητό κοινό, στον δικό μας αγώνα, απόψε κόψαμε το νήμα.

Και κρατάμε τη δική μας δικαίωση στα χέρια μας.

Σας ευχαριστούμε».

Τη συγγραφέα συνόδεψε στην απονομή η αδερφή της, κα Μαρία Σαμαρτζοπάνου.

Διαβάστηκε 498 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.