Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  10:19 μμ
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 19:16

Messolonghi by Locals: Προβολή και μέσω του «Discovery Greece»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως εναλλακτικός προορισμός θα προβληθεί  το Μεσολόγγι μέσα από τη συνεργασία του  «Messolonghi by Locals»με το «Discovery Greece».

Με στόχο τον εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος σηματοδοτεί τον ηπιότερο τρόπο ανάδειξης  της περιοχής και τονώνει καθ’ όλη την διάρκεια του έτους την τοπική οικονομία πραγματοποιήθηκε προ ημερών συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπων τοπικών φορέων και οργανισμών με την υπηρεσιακή Υπουργό Ιωάννα Δρέττα, η οποία απ’ ό,τι φάνηκε ακολουθούσε πρόγραμμα, καθώς μέσω του οποίου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και οργανισμών πέτυχαν την προσπάθεια «διάνθισης» της συνεργασίας τους με το «Discovery Greece» για την ανάδειξη της περιοχής τους!

Από την Αιτωλοακαρνανία στη συνάντηση αυτή παρέστη ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, ένας εκ των δύο συνιδρυτών του «Messolonghi by Locals» (ο δεύτερος συνιδρυτής είναι η Κύρα Παπανικολάου).

Μιλώντας στη «Σ» ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόσο για την συνάντηση όσο και για τις δράσεις του «Messolonghi by Locals», οι οποίες έχουν άμεση σχέση με το στόχο της συνάντησης και αποτέλεσαν βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή τους τόνισε:

«Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση της Υπηρεσιακής Υπουργού Τουρισμού της Ιωάννας Δρέττα και είχε ως στόχο να δείξει την διαφορετική οπτική του τουρισμού στην Ελλάδα.

Το «Messolongi by Locals» έχει ως σκοπό να αναδείξει ένα βιώσιμο μοντέλο τουρισμού για τη περιοχή μας και με αφορμή το πλαίσιο δράσης μας όλα αυτά τα χρόνια νομίζουμε πως έγινε και η πρόσκληση προς εμάς από την κα. Δρέττα.

Αναδείξαμε την ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής μας, κάτι που κάνουμε και μέσα από τις δράσεις του οργανισμού μας, καθώς στον τόπο μας ταιριάζει, πιστεύουμε, ένας  ηπιότερος τρόπος ανάπτυξης σχετικά με τον τουρισμό. Φυσικά δεν πρέπει να μην είναι μόνο αυτό, αλλά να είναι κάτι που να ανανεώνει και να τονώνει και την τοπική οικονομία. Ο νομός μας έχει ως σημαντικό κεφάλαιο τον πρωτόγεννη τομέα, όπως και άλλους τομείς, όπου και σ’ αυτούς πρέπει να δείξουμε το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Οι δύο συνιδρυτές του «Messolongi by Locals» Κύρα Παπανικολάου και Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος

Φαίνεται πως η κα. Δρέττα ίσως ακολουθούσε κάποιο πρόγραμμα, καθώς μέσα από την συνάντηση αυτή για τους οργανισμούς – φορείς  που συμμετείχαμε προέκυψε η άνθηση της συνεργασίας με το Discovery Greece, που προωθεί τη Ελλάδα στο εξωτερικό.

Στόχος είναι να προβληθεί και από την συγκεκριμένη πλατφόρμα ο τόπος μας, ενώ υπάρχει ανάγκη και της περιοχής και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας να ξεφύγει από τον τουρισμό του «ήλιος και θάλασσα». Υπάρχει ανάγκη δηλαδή να αναδειχθούν προορισμοί και με άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αυτοί είναι προορισμοί για όλο το χρόνο μέσα από την προσπάθεια ανάδειξής τους, ένας τέτοιος προορισμός είναι και το Μεσολόγγι.

Ο οργανισμός «Messolongi by Locals» δημιουργήθηκε στο τέλος του 2018, αρχές 2019, και ως κεντρικό στόχο έχει  την καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή των ντόπιων.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής ταυτότητας εννοούμε την ιστορία, την αρχαιότητα, τις τέχνες, τα τοπικά προϊόντα, το περιβάλλον, τις παραδώσεις, τις δραστηριότητες και αρχιτεκτονική της περιοχής. Μέσα από τις ενότητες αυτές δημιουργούμε χάρτες και δραστηριότητες για να γνωρίσει κάποιος τον τόπο μας, δραστηριότητες που μπορεί να είναι από εκθέσεις μέχρι και βαρκάδες.

Επίσης, κάθε χρόνο στις 25, 26 και 27 Αυγούστου κάνουμε το φεστιβάλ, φέτος θα γίνει το 5ο φεστιβάλ, μέσω του οποίου αναδεικνύονται οι δυνατότητες της περιοχής, όπως και οι τοπικοί φορείς και οργανισμοί και μπορεί κάποιος να δει τι γίνεται στην περιοχή όλο το χρόνο. Οι δράσεις του «Messolongi by locals» προσελκύουν σχολεία και οικογένειες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ενώ ο χώρος που στεγάζεται ο οργανισμός λειτουργεί συνεχώς και λειτουργεί και ως κέντρο πληροφόρησης».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 546 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 19:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.