Σάββατο, 4η Μαίου 2024  2:35 πμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 23:47

Εικόνες από το ιστορικό φεστιβάλ στο Άκτιο -Το ελληνικό Γούντστοκ του 1984

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις δύο εκείνες ημέρες στο Άκτιο της Αιτωλοακαρνανίας (21 και 22 Ιουλίου 1984) συναντήθηκαν εμβληματικά πρόσωπα του ελληνικού ροκ, έτσι που το ιστορικό αυτό φεστιβάλ παραμένει στη συλλογική μνήμη ως το «ελληνικό Γούντστοκ».

Παύλος Σιδηρόπουλος, Τζίμης Πανούσης, Νίκος Παπάζογλου, Φατμέ, Δήμος Μούτσης, Βαγγέλης Γερμανός, Magic de Spell και άλλοι πολλοί έδωσαν εκπληκτικές παραστάσεις, πάνω σε μια ξύλινη εξέδρα που έμοιαζε με σκαλωσιά, στην όμορφη παραλία απέναντι από την πόλη της Πρέβεζας.

Νεαρός ξαπλωμένος στην άμμο της παραλίας του Άκτιου. Στο καπέλο έχει γραμμένο τον στίχο των Beatles: With A Little Help From My Friends

Φεστιβάλ με το βαρύ πυροβολικό της ροκ και νιουγουέηβ σκηνής

Το βαρύ πυροβολικό της τότε ροκ και νιουγουέηβ σκηνής ενώθηκε σε ένα διήμερο μουσικής, αγάπης και οικολογικού προβληματισμού.

Το φεστιβάλ είχε στόχο, όπως έγραφε η αφίσα, «οικολογία, μουσική, ελεύθερη δημιουργία, κατασκήνωση, αυτοοργάνωση» και πάνω σε αυτά τα θέματα, εκτός από τις εξαιρετικές συναυλίες, πραγματοποιήθηκαν, παρά θίν’ αλός, και σοβαρές συζητήσεις. Εμψυχωτής και ουσιαστικός διοργανωτής ήταν ο αείμνηστος ζωγράφος Δημήτρης Γενιάς.

Ο κόσμος κοιμήθηκε στην παραλία, σε αντίσκηνα, άλλοι σε sleeping bags, ενώ πολλοί απλώς ξάπλωσαν όπως ήταν, στην άμμο.

Δύο μαγευτικές μέρες, με θέα την όμορφη θάλασσα -εκεί όπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν αναμετρήθηκαν ο Οκταβιανός και ο Μάρκος Αντώνιος-, τον Ιούλιο του 1984 συναντήθηκαν εκατοντάδες νέοι με όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο.

Νίκος Παπάζογλου, στην παραλία, παίζει για μια παρέα φίλων πριν την εμφάνισή του επί σκηνής
Το συγκρότημα «Φάντης Μπαστούνι και οι Άσσοι»
Βαγγέλης Γερμανός, επί σκηνής
Νίκος Πορτοκάλογλου, επί σκηνής

Παύλος Σιδηρόπουλος και Οδυσσέας Τσάκαλος κρατούν τον ρυθμό, ενώ τραγουδά ο Νίκος Παπάζογλου
Ο γενειοφόρος Δημήτρης Παπαχρήστος (βασικός εκφωνητής στον σταθμό των φοιτητών στην εξέγερση του Πολυτεχνείου – Νοέμβρης 1973) με φίλη του, στο φεστιβάλ του Άκτιου

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 440 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 23:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.