Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  6:27 μμ
Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 08:52

Θέρμο: «Αναγέννηση» για την κατασκήνωση στην Αγία Σοφία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα της κατασκήνωσης στην Αγία Σοφία στο Θέρμο, που θα επαναλειτουργήσει μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης στην Αγία Σοφία Θέρμου, έργο που είναι ίσως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Δήμο Θέρμου, όπου από το ερχόμενο έτος αναμένεται να φέρει ανάκαμψη στην τοπική οικονομία!

Από την επόμενη χρονιά που θα λειτουργήσει και πάλι η κατασκήνωση, η οποία λειτούργησε για τελευταία φορά το 1976 και τουλάχιστον 120 άτομα θα φιλοξενούνται στο χώρο σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο!

Μάλιστα, μόλις την Τρίτη 14/06 η υπηρεσιακή Υπουργός Εργασίας Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου υπέγραψε την επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 136.000 ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί το έργο!

Μιλώντας στη «Σ» ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για την εξέλιξη του έργου τονίζοντας:

«H κατασκήνωση λειτουργούσε στην Κοινότητα της Αγίας Σοφίας μέχρι και το 1976. Έκτοτε ο χώρος εγκαταλείφτηκε. Ο Δήμος Θέρμου ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας, στο οποίο υπάγεται το ακίνητο αυτό, μετά την κατάργηση του ΠΙΚΠΑ, να του παραχωρηθεί ο χώρος.

Μέτα από δουλειά γραφειοκρατική πέντε ετών, παραχωρήθηκε και μάλιστα εξασφαλίσαμε πιστώσεις περίπου 1 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα για έργα ύψους 830.000 ευρώ που είναι σε εξέλιξη και επιπλέον εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 136.000 που υπεγράφη μόλις την Τρίτη 14/06 από την υπηρεσιακή Υπουργό Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη σε όλη την έκταση της κατασκήνωσης που είναι 10 στρέμματα. Κατασκευάζονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βάσεις για τους 15 οικίσκους των 8 με 10 παιδιών που θα τοποθετηθούν άμεσα μετά τη ολοκλήρωση της κατασκευής των βάσεων τους και του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει η κατασκήνωση κανονικά την κατασκηνωτική περίοδο.

Μέσα από διάφορες διαδικασίες ετοιμάζουμε την ανάθεση εργασιών για τα λουτρά της κατασκήνωσης, για το υπόστεγο που χρειάζεται, για την κατασκευή του γηπέδου, όπου έχουμε ζητήσει την κατασκευή του από το Υπουργείο Εσωτερικών. Στο Θέρμο πριν ξεκινήσει η επόμενη κατασκηνωτική περίοδος ακόμη και 20 θέσεις εργασίας να προκηρυχτούν με χαρακτηριστικά εντοπιότητας, τότε θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ωφέλεια για την τοπική οικονομία. Εκτός από τις θέσεις αυτές, θα υπάρχει ανάγκη για προμήθεια αγαθών στην κατασκήνωση, θα επισκέπτονται την περιοχή συγγενείς των κατασκηνωτών κλπ. Φιλοδοξία του Δήμου Θέρμου, όπως και του Υπουργείου Εργασίας, είναι να φιλοξενούνται στην κατασκήνωση της Αγίας Σοφίας και παιδιά από Εργαστήρια που υποστηρίζουν παιδιά με αναπηρία. Θα υπάρχει δηλαδή κατασκηνωτική περίοδος για παιδιά με αναπηρία.

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των κατασκηνωτών θα ξεπερνά τα 120 άτομα, ενώ την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της κατασκήνωσης η διατροφή των κατασκηνωτών θα γίνεται μέσω catering, καθώς δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε τα μαγειρεία, διότι αυτή τη στιγμή το ποσό που απαιτείται για την κατασκευής τους δεν φαίνεται να εξασφαλίζεται, διότι αυτή την στιγμή θέλουμε να υπάρχουν αθλοπαιδιές, πισίνα, εκκλησάκι, γήπεδο κλπ που έχουν δρομολογηθεί για τη χρηματοδότησή τους.

Τα χρήματα ύψους 1. εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν μέχρι σήμερα και με την προχθεσινή απόφαση της υπηρεσιακού Υπουργού Εργασίας μας εξασφαλίζουν πως θα συνεχιστούν οι εργασίες και ξέρουμε πως την ερχόμενη κατασκηνωτική περίοδο η κατασκήνωση θα λειτουργεί.

Πρότυπο για την κατασκήνωσή μας είναι η κατασκήνωση του Δήμου Λαυρεωτικής. Έχουμε συνεργαστεί ως Δήμος Θέρμου με την εκεί τεχνική υπηρεσία και κινούμαστε με «οδηγό» την κατασκήνωση εκείνη και με την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας θα γίνουν όλα όσα έχουμε στοχεύσει.  Η κατασκήνωση του Δήμου Θέρμου φαίνεται ήδη στο ΦΕΚ και μάλιστα φαίνεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία της λόγω του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της, συνεπώς δεν τίθεται θέμα αδειοδότησής, είναι υπαρκτή η κατασκήνωση και πρόκειται για επαναλειτουργία».

Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.