Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  7:04 πμ
 
wm small
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 10:52

Γιώργος Παπαθανάσης: Από το Αγρίνιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Κ15

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Γιώργος Παπαθανάσης είναι ο μικρότερος αθλητής της ελληνικής αποστολής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Νέων και Κορασίδων Κ15

Με 15 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Νέων και Κορασίδων Κ15 που θα διεξαχθεί στο Κισινάου της Μολδαβίας μεταξύ 1ης και 10 Ιουλίου. Ανάμεσά τους και ο Αγρινιώτης αθλητής Γιώργος Παπαθανάσης από το Ζαπάντι!

Ο Γιώργος «δουλεύει» σχεδόν δύο χρόνια στην άρση βαρών με τον Γιάννη Διώτη και κατόρθωσε κυριολεκτικά το… ακατόρθωτο! Ο Γιώργος μπορεί να συμμετέχει στην κατηγορία Κ15 – 67κ., αλλά δεν είναι 15 ετών αλλά κάτι παραπάνω από 14 και είναι ο μόνος αθλητής στην Αιτωλοακαρνανία και γενικότερα στη χώρα αυτή την στιγμή στην συγκεκριμένη κατηγορία και με αυτά τα «χαρακτηριστικά», που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων και Κορασίδων Κ15, κάνοντας υπερήφανη την οικογένειά του και τον προπονητή του Γιάννη Διώτη που τον καθοδήγησε, τον στήριξε και τον πίστεψε.

«Ο αθλητισμός μόνο ευεργετικός μπορεί να είναι σε έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για ένα παιδί που δεν είναι ούτε 15 ετών. Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στη Μολδαβία, σε μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων και Κορασίδων Κ15. Δεν είναι μόνο αυτό το πρωτάθλημα, αυτό ίσως είναι ο πρώτος σταθμός. Το πρωτάθλημα αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για τον Γιώργο, η οποία δόθηκε από τους ειδικούς του αθλήματος της άρσης βαρών που τον είδαν και τον επέλεξαν.

Είναι σημαντικός «σταθμός» στη ζωή του Γιώργου, όπου θα πρέπει την εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση αυτή να την κεφαλαιοποιήσει για τον εαυτό του, για το χαρακτήρα του, τις προσλαμβάνουσές του, τη βελτίωσή του πρωτίστως ως άνθρωπος και μετά ως αθλητής. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά η «διαδρομή». Σημασία είναι να είσαι πρώτα αθλητής. Ακριβώς έτσι το αντιλαμβάνομαι και εγώ και έτσι το αισθάνομαι. Πρέπει πρώτα να είμαι αθλητής και έπειτα προπονητής και αυτό πρέπει όχι μόνο να το βλέπουν σε μένα οι συνάνθρωποί μου, που τους προπονώ, αλλά να το αντιλαμβάνονται και να το αισθάνονται ότι όντως το εφαρμόζω και στη ζωή μου.

Η σταθερότητα στο όνειρό σου θεωρώ πως είναι η συνέπειά σου και αυτό ο Γιώργος το έχει. Είναι συνεπής στα μαθήματά του και την προπόνησή του. Έχει πολύ αγάπη από την οικογένειά του και αυτό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στη διάπλαση ενός νέου ανθρώπου και ενός νέου αθλητή και ηλικιακά και στο άθλημα, καθώς ο Γιώργος ασχολείται μόλις δύο χρόνια με την άρση βαρών» τόνισε ο κ. Διώτης αθλητής – προπονητής της άρσης βαρών.

Ο Γιώργος Παπαθανάσης πηγαίνει Γ’ Γυμνασίου και ξεκίνησε την άρση βαρών, από την οποία ενθουσιάστηκε όταν άρχισε να την «μαθαίνει» καλύτερα, κάπως τυχαία! Η εμπειρία του κ. Διώτη ήταν αυτή που τον εντόπισε και διαπίστωσε τις δυνατότητες του Γιώργου και τον οδήγησε στο εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα μέσα σε μόλις δύο χρόνια!

Η συνέπεια των αθλητών, όπως τονίζει ο κ. Διώτης, είναι το βασικό «συστατικό» που θα καθορίσει το πώς θα διαχειριστεί ο εκάστοτε αθλητής την νίκη του και την ήττα του για την υγιή εξέλιξή του ως προς την κουλτούρα του, το καλό του χαρακτήρα και τη σωστή παιδεία του γενικότερα. Καθώς, αν έχεις δυνατές βάσεις σαν χαρακτήρας τότε μόνο μπορείς να «σταθείς» και ως αθλητής.

«Η ενασχόλησή μου με την άρση βαρών έγινε κάπως τυχαία. Μικρότερος ήμουν παχουλός και ήρθα στον κ. Διώτη για να χάσω κιλά κάνοντας crossfit. Αυτός διέκρινε προφανώς κάτι και με δοκίμασε στην άρση βαρών. Μου άρεσε το άθλημα και συνέχισα την ενασχόληση μου με την άρση βαρών. Όσο περισσότερο γνώριζα το άθλημα αυτό, τόσο καλύτερα μου άρεσε και αισθανόμουν, όπως αισθάνομαι και τώρα, πολύ ωραία και «γεμάτος» επεσήμανε  ο μικρός αθλητής Γιώργος Παπαθανάσης, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας:

«Στόχος μου στο σχολείο είναι να αποδίδω όσο το δυνατόν καλύτερα, ενώ θα με ενδιέφερε να περάσω ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού). Έχω όμως δρόμο ακόμη γι’ αυτό, αλλά η άρση βαρών με «γεμίζει» τόσο που ενδιαφέρομαι να εντάξω το άθλημα αυτό και γενικότερα την άθληση στη ζωή μου, καθώς, βλέπω ότι με βοηθάει να εξελίσσομαι και ως αθλητής και κυρίως ως άνθρωπος.

Η διοργάνωση στη Μολδαβία είναι κορυφαίος θεσμός για την άρση βαρών. Δεν ξέρω τι να πω και πως έφτασα στο να συμμετέχω, αλλά αισθάνομαι πολύ ωραία. Ικανοποιήθηκα πολύ όταν το έμαθα, γιατί είδα τον κόπο μου να αποδίδει και με το παραπάνω μάλιστα. Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση, ενώ ακόμη προσπαθώ να το εμπεδώσω. Η οικογένειά μου με βοηθάει πολύ και με στηρίζει στην προσπάθειά μου και είναι σημαντικό. Όταν έμαθε για την συμμετοχή μου στην διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη Μολδαβία χάρηκε πάρα πολύ».

Τέλος, ο Γιώργος Παπαθανάσης δήλωσε: «Ο αθλητισμός βοηθάει σε πάρα πολλά επίπεδα και όλα τα παιδιά θα πρέπει να βρουν κάτι που τους «γεμίζει» για να αθλούνται. Μέσα από τον αθλητισμό θα βοηθήσουν την υγεία τους και την ψυχολογία τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως θέλω να αθλούμαι και να ασχολούμαι με την άρση βαρών και στο μέλλον, ό,τι άλλο και αν κάνω. Όταν έχεις πρόγραμμα μπορείς να τα καταφέρεις όλα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 517 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.