Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:15 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 18:56

Στη Ναύπακτο το 24ο Εθνικό Συνέδριο AHEPA Hellas (Παρ 9 - Σαβ 10/6/2023)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη Ναύπακτο θα χτυπάει η καρδιά της AHEPA Hellas το διήμερο 9-10 Ιουνίου, καθώς έχει προγραμματιστεί το 24ο πανελλαδικό συνέδριο της οργάνωσης. Το τμήμα της Ναυπάκτου «AHEPA Lepanto 1571» ως οικοδεσπότης θα υποδεχτεί τους συνέδρους/μέλη AHEPA από όλη την Ελλαδική επικράτεια, φιλοδοξώντας να προβάλλει την πόλη αλλά και την σημαντική ιστορία της.

Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023, στα πλαίσια της έναρξης του συνεδρίου διοργανώνεται πολιτιστική βραδιά στον Πύργο του Μπότσαρη στο λιμάνι της πόλης. Καθώς η Ναυπακτία έχει δώσει γενιές μεταναστών ειδικά στην Αμερική, η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους Έλληνες μετανάστες που προόδευσαν στο εξωτερικό και δη στις ΗΠΑ. Θα εκφωνηθεί επίκαιρη σχετική ομιλία από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς Κο Θεοδωρόπουλο Σωτήρη.

Το παρόν θα δώσει ο ύπατος κυβερνήτης AHEPA (Washington D.C) κ Jimmy Kokotas, οι αρχές του τόπου, καθώς και μέλη της οργάνωσης από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την τιμητική βράβευση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ George Tsunis, στο πρόσωπο του οποίου τιμώνται όλοι εκείνοι οι Έλληνες μετανάστες που δεν ξέχασαν τη Μητέρα Πατρίδα και που κρατούν πάντα το βλέμμα τους στραμμένο προς αυτήν.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της πόλης, θα γίνουν οι εργασίες του συνεδρίου που θα κορυφωθούν με τις ετήσιες αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το φετινό εθνικό συνέδριο της οργάνωσης έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών από μέλη από την Ελλάδα και την Αμερική.

Το συνέδριο είναι συνδιοργάνωση και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο πρόεδρος του τμήματος Ναυπάκτου «AHEPA Hellas», Άγγελος Σταυρόπουλος, με αφορμή την οργάνωση του συνεδρίου στην Ναύπακτο επισημαίνει: «Είναι μεγάλη η τιμή η παρουσία του πλήθους συνέδρων στο συνέδριο της Ναυπάκτου αλλά και στην εκδήλωση της Παρασκευής. Η Ναύπακτος δείχνει το καλύτερό της πρόσωπο προς τα έξω και εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε οι καλύτεροι οικοδεσπότες. Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στους ομογενείς που διέπρεψαν στο εξωτερικό και με τη σειρά τους βοήθησαν τους τόπους καταγωγής τους στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στηνΠαπαχαραλάμπειο αίθουσα, που είναι δωρεά του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ελληνοαμερικανού Δημητρίου Παπαχαραλάμπους. Θα χαρούμε να υποδεχθούμε τους φιλοξενούμενούς μας και προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην ανοικτή τελετή έναρξης στον κήπο του Μπότσαρη την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 19:30μμ»

agriniopress.gr

 
Διαβάστηκε 284 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 19:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.