Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:25 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 11:02

Αποκαλυπτήρια προτομής του Μεσολογγίτη Ιωάννη Λυκούδη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός: «Ο μακαριστός Ιωάννης Λυκούδης ήταν ένας ανάργυρος Ιατρός»

Αποκαλυπτήρια προτομής του Μεσολογγίτη Ιωάννη Λυκούδη

«Ο μακαριστός Ιωάννης Λυκούδης ήταν ένας ανάργυρος ιατρός» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κατά τον χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου και πρωτοπόρου Μεσολογγίτη Ιατρού και Δημάρχου Ιωάννη Λυκούδη.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής πραγματοποιήθηκαν σε μια σεμνή, αλλά υψηλού συμβολισμού εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και  τον  Ιατρικό Σύλλογο Μεσολογγίου το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου 2023, στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού,  στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «ο Ιωάννης Λυκούδης υπήρξε επιφανής Μεσολογγίτης Δήμαρχος, Επιστήμονας και Ιατρός και μάλιστα υπήρξε ανάργυρος Ιατρός, διότι ανήκε σε εκείνη την κατηγορία των χριστιανών, που κατείχαν μία ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική θέση, την οποία την υπηρέτησαν με τέτοιο τρόπο που εξυπηρέτησαν το κοινώς λεγόμενο συμφέρον, κινούμενοι από συναισθήματα φιλόχριστα και φιλάνθρωπα».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι: «Ο μακαριστός, λοιπόν, Ιωάννης Λυκούδης υπήρξε ένας ανάργυρος ιατρός με όλη τη σημασία του εκκλησιαστικού αυτού όρου. Ανάργυρος είναι εκείνος ο οποίος ξεπερνάει τα στενά όρια του ατομικισμού και αναδεικνύεται σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί ιδανικά, μετατρέπει την ιατρική από επάγγελμα σε λειτούργημά, θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των ασθενών συνανθρώπων του και δεν τους αντιμετωπίζει πελατειακά, άλλα αγαπητικά και θυσιαστικά».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Στάθης Τσούκαλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας κ. Άρης Τριβλής, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Γεώργιος Αγραφιώτης, η σύζυγος και τα παιδιά του μακαριστού και πλήθος κόσμου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο  https://photos.app.goo.gl/iugvqHokcA8huPbm6

 

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.