Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:13 πμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 19:04

Άκτιο – Αμβρακία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών από 29/5 μέχρι 16/6

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας, Δημήτρη Γαλαζούλα, περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, από την χ/θ 31+500 έως την χ/θ 48+940, για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής αντιολισθηρού τάπητα, στα πλαίσια κατασκευής του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Προβλέπει:

  1. Τον αποκλεισμό, του δεξιού κλάδου εισόδου, του κυκλικού κόμβου Κ8 στην χ/θ 31+500, του τμήματος του νέου αυτοκινητοδρόμου σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου (παράκαμψη Αμφιλοχίας) και την διακοπή  της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με κατεύθυνση από Βόνιτσα προς Ιόνια Οδό για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής αντιολισθηρού τάπητα και διαγράμμισης του οδοστρώματος.
  2. Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Βόνιτσα προς Ιόνια Οδό θα διεξάγεται μέσω των υφιστάμενων Εθνικών Οδών Αμφιλοχίας – Λευκάδας και Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
  3. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 29.05.2023 έως την Παρασκευή 16.06.2023.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με αποκλειστική ευθύνη της αναδόχου εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.»:

α. Να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) και την υπ’ αριθ. (4) σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.

β. Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί, είτε να καλυφθεί.

γ. Πριν την εφαρμογή των ανωτέρω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ενημερώνεται έγκαιρα ο αρμόδιος Δήμος και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ. Κατούνας ή Α.Τ. Αμφιλοχίας).

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Α.Τ. Αμφιλοχίας και το Α.Τ. Κατούνας, κατά τόπο αρμοδιότητας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 262 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.