Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:57 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 20:18

Δύο μάνες σύγχρονων ηρώων εκφράζουν το παράπονο τους στο δήμαρχο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίγες ώρες μετά την πανηγυρική ανακοίνωση της έγκρισης ονοματοθεσίας δεκάδων οδών του Μεσολογγίου, δυο μητέρες που έχασαν τα “βλαστάρια” τους στην ηλικία των 16 χρόνων και τα οποία “σφράγισαν” τη σύντομη παρουσία τους στον κόσμο δίνοντας το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει κανείς στο συνάνθρωπό του, επισημαίνουν μια μεγάλη παράλειψη.  

Βασίλης Πλούμης και Ντίνος Σιάμος, είναι δυο  σύγχρονοι “Εξοδίτες” που πρόσφεραν ζωή με το θανατό τους αλλά, όπως καταγγέλλεται,  κανένας δρόμος δεν πήρε  το όνομά τους. Οι γυναίκες που έφεραν τα παιδιά αυτά στη ζωή, τα ανέθρεψαν με αγάπη αλλά, δυστυχώς, τα είδαν να “φεύγουν” τόσο νέα έχοντας, ωστόσο, εκπληρώσει μια υψηλή αποστολή, απευθύνονται στο δήμαρχο Μεσολογγίου. “Επιβαλλόταν να δοθούν δυο δρόμοι στο Βασίλη και στο Ντίνο μας, Τιμής Ένεκεν της άδολης προσφοράς ενός υπέρτατου ανυπολόγιστου αγαθού… της Ζωής”, τονίζουν σε κείμενό τους.

Τι αναφέρουν σε κείμενο τους η Σία Δημητρίου και η Βούλα Κολιοπούλου – Σιάμου:

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

Με απύθμενη προσοχή διαβάσαμε την απόφαση της Επιτροπής που αφορά στην ονοματοδοσία μιας πληθώρας οδών της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, της πόλης μας.

Με σεβασμό στην απόφαση της Επιτροπής και δέος στην προσφορά των σημαντικών προσωπικοτήτων και Ηρώων Εξοδιτών, που άφησαν βαριά παρακαταθήκη και αποτύπωμα διαμορφώνοντας την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Ιερής μας Πόλης, θα θέλαμε –παράλληλα- να μοιραστούμε μαζί σας τη ματαίωσή μας ως προς την εκκωφαντική φασαρία της ΣΙΩΠΗΣ σας απέναντι στην Προσφορά Ζωής δύο πολύ πρόωρα αδικοχαμένων 16χρονων εφήβων , του ΒΑΣΙΛΗ ΠΛΟΥΜΗ και του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΟΥ, που τυγχάνει να είναι τα παιδιά μας.

Ήταν Παιδιά, Δημότες αυτής της πόλης που την περπάτησαν, την αγάπησαν, τη μύρισαν και αιφνίδια και αφύσικα έφυγαν και δραπέτευσαν σε έναν άλλο κόσμο…. Δεν ξέχασαν, όμως, να αφήσουν ένα παράδειγμα θυσίας και υπέρβασης του θνητού, ΔΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ…

Είναι κι αυτή μια σύγχρονη ΕΞΟΔΟΣ, αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…

Ήταν παιδιά… Δεν έγραψαν ποιήματα, πεζά, δεν ήταν ιστορικοί ή εικαστικοί για να τιμηθούν αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ να δοθούν δυο δρόμοι στο ΒΑΣΙΛΗ και στο ΝΤΙΝΟ μας, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ της άδολης προσφοράς ενός υπέρτατου ανυπολόγιστου αγαθού….

ΤΗΣ ΖΩΗΣ………

Σας ευχαριστούμε θερμά για το μοίρασμα και το χρόνο σας..

ΔΥΟ ΜΑΝΕΣ

Σία Δημητρίου & Βούλα Κολιοπούλου -Σιάμου

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 587 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.