Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:23 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 17:49

Λαμπαδηφορία - πορεία μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (Παρ 26/5/2023 19:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί Λαμπαδηφορία - πορεία μνήμης για τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου.

Η πορεία μνήμης θα εκκινήσει στις 19:30’ από την Πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Θρησκευτικών – Πολιτιστικών και Ιστορικών Εκδηλώσεων για την εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων, τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών Προσφύγων, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου, με τη συμμετοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» και του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας.

 

Διαβάστηκε 162 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.