Σάββατο, 30η Σεπτεμβρίου 2023  8:27 μμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 10:29

Εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου (Τετ 24/5/2023 19:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο των Θρησκευτικών – Πολιτιστικών και Ιστορικών Εκδηλώσεων για την εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων, τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών Προσφύγων, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου, με τη συμμετοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» και του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Κατάστημα του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η Ψυχολόγος κ. Πόπη Τσουφλίδου θα αναπτύξει το θέμα: «Το ψυχολογικό βίωμα της γενοκτονίας και του ξεριζωμού και η αντιμετώπισή του από τους Πόντιους Πρόσφυγες στη νέα τους πατρίδα».

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους, με τίτλο: «Γενοκτονία – Μία αληθινή ιστορία».

 

Διαβάστηκε 118 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.