Δευτέρα, 2η Οκτωμβρίου 2023  12:41 πμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 00:08

Ξεχώρισαν οι δράσεις θεάτρου και παιχνιδιού του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 13/05/2023 το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου σε συνεργασία με το ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» παρουσίασαν την παράσταση «ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…» στην αίθουσα του θεάτρου.

Η παράσταση ξεκίνησε με τη μορφή σεμιναρίου τον Οκτώβριο του 2022 και κατέληξε στη σκηνική της παρουσίαση στις 13/05/2023.

Οι 24 μαθητές του σχολείου, που συμμετείχαν στην παράσταση, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που γέμισε την αίθουσα του Δη.Πε.Θε Αγρινίου. Απέδωσαν μοναδικά τους ρόλους τους μέσω αφήγησης, χορού, τραγουδιού κα θεατρικού διαλόγου. Μαθητές και συντονιστές εκπαιδευτικοί είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την επιτυχία της παράστασης.

«Στο σημείο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δη.Πε.Θε Αγρινίου, κ. Νίκο Καραγεώργο για τη σκηνοθεσία της παράστασης. Ο κ. Καραγεώργος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ζήλο και ευαισθησία, προκειμένου να καθοδηγήσει τους μαθητές μας πάνω στη θεατρική σκηνή βοηθώντας τους να εκφραστούν ελεύθερα και ταυτόχρονα θεατρικά. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως οι συναντήσεις μας γίνονταν στο χώρο του ΕΝΕΕΓΥΛ, όπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής (παρά τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του) και η κα Καραγκούνη, συνέδραμαν και ενθάρρυναν τους μαθητές μας στην καλλιτεχνική τους έκφραση.

Ακόμα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ολυμπία Καραγκούνη, επιστημονική σύμβουλο, της θεατρικής παρουσίασης.

Εκφράζουμε επίσης τα συγχαρητήριά μας στους μαθητές μας του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου καθώς και στους εκπαιδευόμενους νέους και νέες του Εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα για την άριστη παρουσία και συμμετοχή στην εξαίσια αυτή παράσταση» υπογραμμίζει η σχετική ενημέρωση του το σχολείου.

eenegyl (13)

eenegyl (11)

eenegyl (12)

Πρόγραμμα σύμπραξης ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου – 2ο ΓΕΛ Αγρινίου – Γυμνάσιο Γαβαλούς: «Ένα σχολείο για όλους: Η μαγεία του παιχνιδιού από το χθες στο σήμερα»

Στις 04/05, έλαβε χώρα στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.), η τέταρτη δράση της σύμπραξης τριών σχολείων «Ένα σχολείο για όλους: Η μαγεία του παιχνιδιού από το χθες στο σήμερα».

Στη σύμπραξη συμμετέχουν το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου, το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου και το Γυμνάσιο Γαβαλούς.

Το θέμα του προγράμματος είναι το παιχνίδι που είναι ίσως το σημαντικότερο μέσο επικοινωνίας, εξωστρέφειας και αλληλεπίδρασης όλων των ηλικιών, καταρρίπτοντας μύθους που διαχωρίζουν μαθητές με διαφορετικά χαρακτηριστικά (όπως αναπηρία, φυλή κτλ.). το μήνυμα της σύμπραξης των σχολείων «Ένα σχολείο για όλους» έχει σκοπό να προάγει  την κουλτούρα της συμπερίληψης – συνεκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

 • Χαιρετισμό από τον Διευθυντή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου, κ. Ανδρέα Φαναριώτη. Ο διευθυντής του σχολείου αφού ΄καλωσόρισε τους μαθητές  τους εκπαιδευτικούς και τους προσκεκλημένους, παρέδωσε αναμνηστικές μπλούζες με το σήμα – έμβλημα του προγράμματος στους μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και στους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων σχολείων.
 • Χαιρετισμό από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γαβαλούς, κ.  Βασίλειο Δανιά. Ο κ. Δανιάς χάρισε χειροποίητα αναμνηστικά δώρα, προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Γαβαλούς, στα άλλα δύο σχολεία της σύμπραξης.
 • Χαιρετισμό από τον κ. Κωνσταντίνο Νάκο, Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών & Σχολικό Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του Γυμνασίου Γαβαλούς.
 • Χαιρετισμό από την κ. Μαρία Παλιάτσα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και υπεύθυνη του γηροκομείου Αγρινίου. Η κυρία Παλιάτσα παρουσίασε ένα παλιό σχολικό τραγούδι στο οποίο συμμετείχαν και οι μαθητές.
 • Παράσταση καραγκιόζη από μαθητή του 2ουΓΕΛ Αγρινίου με τη συμμετοχή μαθητή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου.
 • Παρουσίαση βίντεο με φωτογραφίες των τριών προηγούμενων δράσεων της σύμπραξης, καθώς επίσης και φωτογραφίες αρχαίων αλλά και νεότερων παιχνιδιών.
 • Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια  που κατασκευάστηκαν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου όπως: ποδοσφαιράκι και γκολφ. Επίσης, οι μαθητές έπαιξαν σκοινάκι (διελκυστίνδα, όπως είναι το αρχαίο όνομα), μαντιλάκι και τσουβαλοδρομίες.
 • Ακολούθησε μπουφές, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το προσωπικό του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου.
 • Η εκδήλωση έκλεισε με διασκέδαση – χορό.

«Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωνσταντίνος Νάκος, σχολικός σύμβουλος μαθηματικών και Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του Γυμνασίου Γαβαλούς, ο κ. Ηλίας Γαλάνης, Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγρινίου και η κ. Μαρία Παλιάτσα, Υπεύθυνη του γηροκομείου Αγρινίου», υπογραμμίζει η ενημέρωση του σχολείου.

Ευχαριστίες

Ο Διευθυντής και οι συντονιστές του προγράμματος σύμπραξης του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου ευχαριστούν θερμά:

 • Την Εταιρία RESET, και συγκεκριμένα τον κ. Άρη Αγραφιώτη και την κ. Μαριάννα Τσίντζου, που  προσέφεραν  δωρεάν 25 αναμνηστικές μπλούζες με το σήμα – έμβλημα του προγράμματος στους μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου.
 • Τον σύλλογο γονέων και  κηδεμόνων και το προσωπικό του σχολείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου για την προσφορά του μπουφέ.
 • Την κ. Μαρία Παλιάτσα που προσέφερε  χυμούς στους μαθητές.
 • Το καφεκοπτείο Αγγελόπουλος που προσέφερε τσουβάλια για το παιχνίδι της τσουβαλοδρομίας.

Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν εκθέματα από χειροποίητα παιχνίδια-κατασκευές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αγρινίου (ποδοσφαιράκι, γκολφ, μπάλα,μάσκες), βιβλία με παλιά παιχνίδια. Επίσης  υπήρχε ένας πίνακας με ζωγραφιές-κόμιξ με έμπνευση και φαντασία από μαθητή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σήμα – έμβλημα του προγράμματος σχεδιάστηκε από την εκπαιδευτικό του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου, Ελένη Δασκαλοπούλου, κοινωνική λειτουργό, με τη βοήθεια της καθηγήτριας καλλιτεχνικών, Ελεάνας Παπά και αποτυπώνει τις σκιές των μαθητών και περιλαμβάνει μηνύματα “σεβασμού, αγάπης, αποδοχής και ενσυναίσθησης” στην νοηματική γλώσσα και στη γραφή Braille.

Στην συνολική αποτίμηση της σύμπραξης εκφράστηκε ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και η επιθυμία για τη συνέχιση του προγράμματος την επόμενη σχολική χρονιά.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια προς όλους τους μαθητές, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για την συμμετοχή- συνεργασία – δημιουργικότητα και την άψογη συμπεριφορά σε όλες τις δράσεις του προγράμματος», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Συντονιστές εκπαιδευτικοί:

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου:

Βαζούκη Γλυκερία ΠΕ30, Βελούδα Λαμπρινή ΠΕ80, Δασκαλοπούλου Ελένη ΠΕ30, Μετσίνη Μυρτώ ΠΕ23, Μπαμπάκου Βασιλική ΠΕ01, Βήκα Ελένη ΠΕ25, Παπατρέχα Σοφία ΠΕ86

2ο ΓΕΛ Αγρινίου

Τσιώλη Ευαγγελία ΠΕ02, Φαρμάκης Γεώργιος ΠΕ02, Μάγγου Μαρία ΠΕ02, Παντελή Στέλλα ΠΕ02 (Ειδικής Αγωγής), Παπαθανασίου Βασίλειος ΠΕ11, Γυμνάσιο Γαβαλούς

Δανιάς Βασίλειος ΠΕ11 (Διευθυντής), Τρίμπου Γεωργία ΠΕ02, Χασιώτη Βασιλική ΠΕ02

eenegyl (9)

eenegyl (8)

eenegyl (7)

eenegyl (6)

eenegyl (2)

eenegyl (1)

eenegyl (4)

eenegyl (3)

eenegyl (5)

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 215 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 00:34
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.