Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:28 μμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 18:52

1ο ΕΠΑΛ – Δήμος Αγρινίου: Συνεργασία για το περιβάλλον πριν την τελετή αποφοίτησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευτυχώς, όλοι και περισσότερα σχολεία δραστηριοποιούνται πλέον στη προστασία του περιβάλλοντος και βάζουν τα παιδιά σε διάθεση εθελοντικής προσφοράς. Ο τρόπος, δε, που ανταπεξέρχονται τα παιδιά δείχνει ότι θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν, αρκεί κάποιος να τα κινητοποιήσει. Περιπτώσεις όπως της συνεργασίας που έκανε το 1ο ΕΠΑΛ και ο Δήμος Αγρινίου στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Συνέπεσε μάλιστα σχεδόν χρονικά με την τελετή αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου.

Σε μια δύσκολη περιοχή με πολλούς… διερχόμενους- αλλά και οικισμό και στάδιο δίπλα ακριβώς- ο καθαρισμός είναι κάτι καίριο, όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου έβαλαν μπροστά την δράση εθελοντισμού «Καθαρίζω το σχολείο μου» και στην προσπάθεια συνέδραμε ο Δήμος Αγρινίου  στέλνοντας το «μηχάνημα σκούπα» για ενίσχυση της δράσης.

Για τη συνδρομή του αυτή το σχολείο εξέδωσε προς τον Δήμο ευχαριστίες στα κοινωνικά δίκτυα και στα τοπικά ΜΜΕ επισημαίνοντας την μεγάλη επιτυχία της δράσης  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023.

Το σχολείο πραγματοποίησε και μια εκδήλωση παρουσίασης όλων των δράσεων του σχολικού έτους 2022-2023 μαζί με την γιορτή για την αποφοίτηση της Γ’ τάξης(φωτο), την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 10:00 το πρωί. Αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου το πρωί, μάλιστα, το 1ο ΕΠΑΛ θα πραγματοποιήσει την δράση «ομορφαίνουμε (αλλάζοντας) το σχολείο μας».

Ελπίζουμε να δείξουν τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και όποιος άλλος συμμετάσχει, φαντασία και δημιουργικότητα. Γιατί όντως τα σχολεία μας πρέπει να ομορφύνουν αλλάζοντας…

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 524 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.