Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:10 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 20:23

Αγρίνιο: “Αν όλα τα παιδιά της γης έσφιγγαν γερά τα χέρια” – Με επιτυχία εκδήλωση στο Παπαστράτειο (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλημμύρισε από παιδικές φωνές τη Δευτέρα (8.5.23), η αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου όπου βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Αγρινίου.

Ο λόγος ήταν η επιτυχημένη παρουσίαση από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών του Έργου που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού , Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ».

Στην κατάμεστη αίθουσα συνυπήρξαν αρμονικά οικογένειες, μεταξύ των οποίων Ρομά,  παρακολουθώντας με προσοχή τους ομιλητές αλλά και τις δράσεις των παιδιών του 13ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ.  Γεώργιο Νικολάου μπορεί η αφετηρία να είναι η ίδια για όλους αλλά πρέπει να υπάρχει και συνεχής ουσιαστική στήριξη για κάθε μαθητή, κυρίως Ρομά για τους οποίους μια από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι η διγλωσσία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η οικονομική ενίσχυση που δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κάθε Ρομά μαθητή είναι τόσο υψηλή που θα έπρεπε να του δίνει τη δυνατότητα να φοιτά στο… Harvard, θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε γιατί δεν συμβαίνει αυτό!

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ενός παραμυθιού με το “θαρραλέο βάτραχο” που περνούσε σημαντικά μηνύματα. Διότι,  όπως έλεγε και ο Hans Christian Andersen «τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά και να ξυπνάνε οι ενήλικες». Τα τραγούδια των Ρομά που ακολούθησαν, ερμηνεύτηκαν όντας  όλοι οι μαθητές πιασμένοι χέρι –χέρι.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 365 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.