Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:11 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 17:58

Συγκλονιστική προσέλευση του κόσμου, με πολλαπλά μηνύματα, στην ομιλία Λιβανού στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, με ασφυκτικά γεμάτο τον εξωτερικό προαύλιο χώρο, ένα μεγάλο πλήθος κόσμου – 1500 περίπου άτομα – αψήφησε τη συνεχή βροχή και υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τον Σπηλιο Λιβανό με συνεχή χειροκροτήματα, συνθήματα και παλμό που θύμιζε παλιές 'ηρωικές' πολιτικές στιγμές, αναγνωρίζοντας σημαντικό έργο του π. Υπουργού για την περιοχή χτες βράδυ στο Μεσολόγγι.     

Τον Σπήλιο Λιβανό προλόγισε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ενώ στην πρώτη σειρά της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας έδωσαν το παρόν ο Περιφερειάρχης Δ.Ε. Νεκτάριος Φαρμάκης ο αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Μαυρομάτης, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, πρώην δήμαρχοι της Ιεράς Πόλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων Ασφαλείας. 

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, ευχαρίστησε το πλήθος των παρευρισκομένων για τη δυναμική και συνάμα συγκινητική τους παρουσία, δηλώνοντας περήφανος που με την ψήφο τους είχε την τιμή να υπηρετήσει από σημαντικές θέσεις την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.    

Ο υποψήφιος βουλευτής, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επισήμανε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, καθώς το ερώτημα που θα κληθούμε όλοι να απαντήσουμε είναι 'αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα γυρίζουμε πίσω', υπογραμμίζοντας ότι: "Η ΝΔ είναι η μόνη επιλογή με ξεκάθαρο και κοστολογημένο πρόγραμμα και έχει αποδείξει πως σε ό, τι δεσμεύεται γίνεται πράξη".     

Στη συνέχεια, ο Σπήλιος Λιβανός παρουσίασε τα πεπραγμένα της 4ετούς κοινοβουλευτικής του θητείας, εστιάζοντας σε δράσεις και έργα που αφορούν συνολικά την Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα τον Δήμο Μεσολογγίου.       

Ειδικότερα για το Μεσολόγγι ο Σπήλιος Λιβανός απαρίθμησε μια σειρά έργων που ο ίδιος προώθησε, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και την αναπτυξιακή αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, δίνοντας έμφαση στο έργο προστασίας και αποκατάστασης της μοναδικής Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και στη δημιουργία του μεγαλύτερου ενεργειακού πάρκου της χώρας στη θέση Polder. 

Επιπρόσθετα, ο πρώην Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εμβληματικό πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0, μέσω του οποίου εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 103 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σύγχρονων αρδευτικών δικτύων στα ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Ευνηνοχωρίου, Νεοχωρίου, Κατοχής, Λεσινίου, Χρυσοβεργίου, Σταμνάς και Αιτωλικού, που στόχο έχει την αλλαγή του παραγωγικού χάρτη της Αιτ/ας στον πρωτογενή τομέα και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, ώστε να γίνει πιο παραγωγική και ανταγωνιστική.   

Ακολούθως, ο π. Υπουργός, δήλωσε ότι δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, τους παραγωγικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες, ώστε το Μεσολόγγι να καταστεί προορισμός εναλλακτικού τουρισμού παγκόσμιας κλίμακας βασιζόμενος σε τρεις πυλώνες: στην αγροτική ανάπτυξη, την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και στις πράσινες επενδύσεις στο μοναδικό υγροβιότοπο, τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.   

 "Με σχέδιο και συστηματική προσπάθεια μπορούμε να καταστήσουμε το Μεσολόγγι ένα τόπο αντάξιο της ιστορικής κληρονομιάς που κουβαλά, ένα τόπο που τα παιδιά μας θα δημιουργήσουν οικογένεια, θα δουλέψουν και θα χαρούν τη ζωή τους", κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής και κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και πάλι, διότι έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να επιλύσει προβλήματα,  να παράγει έργο, να δώσει αναπτυξιακή ώθηση και να εργαστεί σκληρά για να γίνει ο τόπος μας πιο δυνατός.

 

Διαβάστηκε 403 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 22:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/