Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:07 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 19:13

ΔΥΠΑ: Έναρξη αιτήσεων για το πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» και το επίδομα ύψους 400 ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρόγραμμα αφορά στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων 150.000 μισθωτών του ιδιωτικού τομέα με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιλογή προγράμματος κατάρτισης της δράσης «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 150.000 μισθωτών του ιδιωτικού τομέα με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και με επίδομα ύψους 400 ευρώ. Μάλιστα, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ το Μητρώο Ωφελούμενων της Γ’ φάσης των εργαζόμενων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τη δράση.

Το Μητρώο Ωφελουμένων είναι ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους. Οι δε ωφελούμενοι, που βρίσκονται στον πίνακα αποκλειόμενων, μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις έως την Τρίτη 9.5.2023 στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ήδη οι ωφελούμενοι που εντάχθηκαν στο Μητρώο, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων που θα τους εμφανίζεται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Η επιλογή θα γίνει από λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kub.voucher.gov.gr/dypa-employed/training-program/program-selection/front

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Η υλοποίηση των προγραμμάτων, θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση, voucher.gov.gr.

Ο/η ωφελούμενος/η υποχρεούται να παρακολουθεί ανελλιπώς το πρόγραμμα κατάρτισης με την απαιτούμενη επιμέλεια και να συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης. Το επιτρεπόμενο όριο απουσιών των ωφελουμένων κατά τη συνολική διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης ανέρχεται στο 10% της συνολικής διάρκειας της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως σύγχρονης κατάρτισης.

Κατ’ εξαίρεση, το επιτρεπόμενο όριο απουσιών ανέρχεται στο 20% της συνολικής διάρκειας της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως σύγχρονης κατάρτισης αποκλειστικά εάν:

  • Είναι άτομο με αναπηρία, μετά από αιτιολογία και σε συνεννόηση με τον πάροχο κατάρτισης.
  • Εχει νοσηλεία σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος(η οποία αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύτηκε)ή γνωμάτευση Διευθυντή κλινικής Νοσοκομείου με την οποία συνιστάται να παραμείνει κλινήρης. Την ως άνω βεβαίωση ή γνωμάτευση ο ωφελούμενος υποχρεούται να προσκομίσει άμεσα στον πάροχο κατάρτισης.
  • Διανύει περίοδο εγκυμοσύνης ή λοχείας, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος. Στην περίπτωση αυτή, η ωφελούμενη υποχρεούται να προσκομίσει άμεσα στον πάροχο κατάρτισης σχετική βεβαίωση του νοσοκομείου ή του αρμόδιου ιατρού.
  • Νοσήσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης από COVID-19 και για διάστημα έως 5 ημέρες (απαιτείται η ανάρτηση στο πληροφοριακό σύστημα αντίστοιχου PCR ή Rapid-test).

Στην περίπτωση της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης απαιτείται η βεβαίωση ολοκλήρωσης των διακριτών υποενοτήτων /modules όπως προκύπτει και επιβεβαιώνεται από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεκατάρτισης (ΟΣΤΚ).

Στην περίπτωση που ο ωφελούμενος υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο απουσιών ή διακόψει την κατάρτιση (η διακοπή αφορά σε λόγους υγείας/ανωτέρας βίας ή μη), δεν καταβάλλεται στον Πάροχο αμοιβή, ο ωφελούμενος δεν δικαιούται επιδόματος και διαγράφεται από το Μητρώο Ωφελουμένων. Ο Πάροχος ενημερώνει σχετικά τη Δ.ΥΠ.Α.

Επίσης ενημερώνεται από τον Πάροχο κατάρτισης εντός των προβλεπόμενων από τον νόμο ημερών το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, συμπληρώνοντας την Ενότητα του Εντύπου“Ε3.2 Αναγγελία Εναρξης/Μεταβολών Θεωρητικής Κατάρτισης /Διακοπή”.

Ο ωφελούμενος υποχρεούται να συμπληρώσει, το έντυπο αξιολόγησης και να το υποβάλλει στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr. Η μη συμπλήρωση του εντύπου αξιολόγησης από τον ωφελούμενο, επιφέρει τη μη καταβολή του επιδόματός του.

Πηγή: dikaiologitika.gr

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.