Τρίτη, 21η Μαίου 2024  6:21 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 13:27

Σημαντική διάκριση για μαθητή του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου- Θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα FLEX

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O μαθητής της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος μετά από εκτεταμένο διαγωνισμό-διαδικασία επιλογής στην οποία συμμετείχε, ξεχώρισε και κατάφερε να είναι ανάμεσα στους 10 επιτυχόντες – και μοναδικός από Μουσικό Σχολείο – από όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα FLEX το σχολικό έτος 2023-2024.

Τι είναι το πρόγραμμα FLEX;

Αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., το πρόγραμμα Future Leaders Exchange (FLEX) είναι ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής που προσφέρει υποτροφίες σε επιλεγμένους/ες μέσω διαγωνισμού μαθητές/τριες για να περάσουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α., ζώντας με μια οικογένεια υποδοχής και φοιτώντας σε Αμερικανικό σχολείο.

Το FLEX δημιουργήθηκε το 1992 ως κεντρικός πυλώνας της πρωτοβουλίας για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ευρασίας (Eurasia Secondary Education Initiative) ως μέρος του Freedom Support Act, με σκοπό να ενισχύσει την κατανόηση μεταξύ του λαού των Η.Π.Α. και λαών από χώρες της Ευρώπης, Ευρασίας και Κεντρικής Ασίας. Από το 1993 το FLEX έχει προσφέρει υποτροφίες σε περισσότερους από 29.000 μαθητές από 21 χώρες. Το FLEX οργανώνεται από τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση (Αμερικανικά Συμβούλια) και υλοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2019.

Ποια ήταν η διαδικασία επιλογής;

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε διαγωνισμό που αποτελείται από τρεις (3) φάσεις. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού (Round 1) είναι η συμπλήρωση της διαδικτυακής αίτησης που ήταν διαθέσιμη από 1 Σεπτεμβρίου ως 13 Οκτωβρίου 2022, περιλαμβάνει την απάντηση σε τρεις προσωπικές ερωτήσεις. Στη συνέχεια ακολουθεί η πρόσκληση για τη συμπλήρωση του χρονομετρημένου τεστ Αγγλικών (Round 2). Όσοι/ες επιλέχθηκαν μέσα από την αξιολόγηση από μία ανεξάρτητη επιτροπή στη Ουάσιγκτον D.C., προκρίθηκαν στην τρίτη και τελευταία φάση (Round 3) που περιλάμβανε προσωπική συνέντευξη, ένα ακόμα τυποποιημένο και πιο αναλυτικό τεστ αγγλικών, τρεις εκθέσεις και τη συμπλήρωση της επίσημης αίτησης που περιλάμβανε περισσότερες βιογραφικές πληροφορίες. Η τελική επιλογή βασίστηκε στην επίδοση των υποψηφίων και στην αποδεδειγμένη ετοιμότητα τους να βιώσουν την εμπειρία μιας ανταλλαγής, σύμφωνα με την αίτηση και το διαγωνισμό.

Ο μαθητής όπως και οι συμμαθητές του ενημερώθηκαν για την λειτουργία αυτού του προγράμματος περίπου πριν ένα χρόνο από την τότε καθηγήτρια αγγλικών τους, κυρία Αλεξάκη Σταυρούλα.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου συγχαίρουν τον μαθητή για την επιτυχία του και την διάκρισή του και του εύχονται να είναι η ζωή του πάντα γεμάτη επιτυχίες.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 379 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.