Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:41 μμ
 
wm small
Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 17:00

Θερμή υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Ναύπακτο (φωτό, βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη είναι σήμερα, Σάββατο 29 Απριλίου, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για προεκλογική περιοδεία ενόψει των εκλογών της 21η Μαΐου 2023. Ναύπακτος, Μεσολόγγι και Αγρίνιο οι σταθμοί της. 

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά βρέθηκε στη Ναύπακτο όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Επισκέφθηκε τοπικά καταστήματα  και περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους συνομιλώντας με πολλούς πολίτες. Ολιγόλεπτη, εκτός προγράμματος, συνάντηση είχε και με τον μητροπολίτη Ιερόθεο στο Επισκοπείο.

Στη συνέχεια μίλησε σε  συγκέντρωση με πλήθος κόσμου στο λιμάνι της πόλης. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μεσολόγγι και το απόγευμα στο Αγρίνιο.

Στις 13:30 προγραμματίζεται ο Πρωθυπουργός να παραστεί και να μιλήσει στα εγκαίνια του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου.

Στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στο Αγρίνιο. Ο πρωθυπουργός θα κινηθεί στο κέντρο της πόλης επιδιώκοντας επαφή με τους πολίτες ενώ η στάση προγραμματίζεται σε χώρο εστίασης στην κεντρική πλατεία.

Στη Ναύπακτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο λιμάνι. Προηγουμένως απήυθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΝΔ Ναυπακτίας και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

«Όταν είχα έρθει πάλι στη Ναύπακτο εδώ το 2019, είχα δεσμευτεί ότι τότε θα δώσουμε τη μεγαλύτερή μας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, θα μειώσουμε τους φόρους, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες. Xαίρομαι γιατί σήμερα έρχομαι σε μια πόλη η οποία σφύζει από ζωή, έχει σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και στην οποία εκτελούνται μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών.

Να μην αμφιβάλλει κανείς το βράδυ της 21ης Μαΐου ότι την επόμενη μέρα θα κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία

«Θέλω να μην υπάρχει καμία αμφιβολία το βράδυ της 21ης Μαΐου στην κάλπη της απλής αναλογικής, όταν μετρηθούν τα αποτελέσματα, να μην υπάρχει ούτε ένας ο οποίος να αμφιβάλλει ότι την επόμενη μέρα θα κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε δε πως «ψηφίζουμε και για κυβέρνηση, ψηφίζουμε και για υποψήφιο Πρωθυπουργό. Θέλω να πω και σε φίλους μας, οι οποίοι ενδεχομένως να προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, ότι κάποια από αυτά τα οποία ακούω -ειδικά από το ΠΑΣΟΚ- ότι θα ψηφίσετε αλλά δε θα προκύψει Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, αν επιλέξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα προκύψει λέει Πρωθυπουργός κάποιος άγνωστος «Χ».  «Kinder» έκπληξη είναι ο Πρωθυπουργός, δεν σας τον λέω, τον ξέρω εγώ αλλά θα τον προτείνω μετά τις εκλογές; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Διότι δεν ψηφίζετε μόνο για κυβέρνηση ψηφίζετε και για Πρωθυπουργό. Ψηφίζετε και για Πρωθυπουργό, ο οποίος να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα, ο οποίος θα πάει στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματευτεί προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών».

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ή θα κάνουμε τριτοκοσμικές αναζητήσεις οι οποίες θα θέτουν σε κίνδυνο την υπόσταση της εθνικής μας κυριαρχίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιους να ξαναγυρίσουν τον τόπο πίσω. Διότι τελικά το κρίσιμο δίλημμα αυτών των εκλογών είναι απλό: θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία να πηγαίνουμε μπροστά προς μία Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο πλούσια ή θα ξαναγυρίσουμε σε μία εποχή υψηλών φόρων, υψηλών εισφορών, μιζέριας;  Θα εξακολουθούμε να μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές στην Ευρώπη ή θα ξαναπάμε στην Ευρώπη ως επαίτες, να παρακαλούμε και να είμαστε ουσιαστικά ο αποδιοπομπαίος τράγος; Θα εξακολουθούμε να έχουμε μία πατρίδα ισχυρή η οποία φυλάει τα σύνορά της και περιορίζει την παράνομη μετανάστευση ή θα ξαναγίνουμε «ξέφραγο αμπέλι», όπως ήμασταν το 2015 όταν 1,5 εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν από την πατρίδα μας; Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα για να χτίσουμε τις αμυντικές μας συμφωνίες με φίλες χώρες ή θα κάνουμε αναζητήσεις τριτοκοσμικές οι οποίες θα θέτουν σε κίνδυνο ουσιαστικά την ίδια την υπόσταση της εθνικής μας κυριαρχίας».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 372 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 17:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/