Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:15 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 11:35

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο με επιτυχία το βιβλίο του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. Ο Κλεφτοκαπετάνιος του Ζυγού – Ο Στρατηγός της Επανάστασης – Οι 1.326 Αγωνιστές του»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 18 Απριλίου 2023  το βιβλίο του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. Ο Κλεφτοκαπετάνιος του Ζυγού –Ο Στρατηγός της Επανάστασης – Οι 1.326 Αγωνιστές του». Την παρουσίαση διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος - εκπαιδευτικός κ.Αναστασία Ξουργιά και στο ξεκίνημα της παρουσίασης  κάλεσε στο βήμα την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου η οποία  ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους και αναφέρθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του κ.Δημήτρη Αλεξανδρή το οποίο είναι αποτέλεσμα έρευνας ιστορικών γεγονότων και αναφέρεται στον μεγάλο οπλαρχηγό Δημήτρη Μακρή. Για το βιβλίο, ανέφερε, θα μας μιλήσουν οι εξαιρετικοί εισηγητές,ο κ. Γιάννης Μακρής απόγονος του μεγάλου οπλαρχηγού, ο κ. Βασίλης Πατρώνης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Κυριαζής. Ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές για την παρουσία τους και την συντονίστρια κ. Αναστασία Ξουργιά. Ευχήθηκε στον συγγραφέα κ. Δημήτρη Αλεξανδρή να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του και να συνεχίσει με το ίδιο πάθος την έρευνα και την συγγραφή και να παρουσιάσει πολλά ακόμα βιβλία!

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ.Δημήτρης Γαλαζούλας που με τη σειρά του αφού ευχήθηκε Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους ευχαρίστησε πολύ για την πρόσκληση στην εκδήλωση τον φίλο και συνάδελφό του κ. Δημήτρη Αλεξανδρή. Αναφέρθηκε στο παρελθόν που τους συνδέει καθώς και οι δύο γνωρίζονται από την σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ο Δημήτρης υπήρξε εκπαιδευτής του σε όλα τα έτη της φοίτησής του.

Η συντονίστρια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιάννη Μακρή, δισέγγονο του Καπετάνιου Δημήτρη Μακρή και Πρόεδρο της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου που και αυτός αναφέρθηκε στη συγγραφή του βιβλίου. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τον συγγραφέα για το βιβλίο του και του ευχήθηκε να συνεχίσει και με επόμενα.

Επόμενος ομιλητής ο κ. Βασίλης Πατρώνης,  Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, που χαρακτήρισε το συντοπίτη του, Δημήτρη Αλεξανδρή ιστοριογράφο της Μακρυνείας.

Στη συνέχεια ο Εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Κυριαζής, τόνισε: «Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο φίλος και συμμαθητής μου Δημήτρης Αλεξανδρής  όταν μου ζήτησε να συμμετέχω στην παρουσίαση του βιβλίου του.Επειδή μου αρέσει η Ιστορία  και αγαπώ τον τόπο μου, δέχτηκα με χαρά και διάβασα το βιβλίο του.».

Τελευταίος μίλησε ο συγγραφέας για το βιβλίο του. Ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι είναι η πρώτη  φορά που παρουσιάζεται στο Αγρίνιο , ένα ιστορικό μου βιβλίο. Η ορθή γνώση της τοπικής ιστορίας είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής ιστορίας. Και η συνολική αυτή γνώση της ιστορίας διευρύνει τα όρια της αναγκαίας αυτογνωσίας μας, ως Ελλήνων και ως ανθρώπων και μάλιστα στην εποχή μας που τα πάντα διακυβεύονται, αμφισβητούνται και απειλούνται.Η ιστορική έρευνα φέρνει στο φως, στοιχεία και γεγονότα άγνωστα σε  πολλούς μέχρι σήμερα.

Ο Συγγραφέας τέλος ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και την εν γένει υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου. Επίσης ευχαρίστησε  ιδιαιτέρως τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Γαλαζούλα για τον ζεστό χαιρετισμό  καθώς και τους εισηγητές και την συντονίστρια της εκδήλωσης και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Διαβάστηκε 403 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.