Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:39 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 11:34

Ο Σπήλιος Λιβανός στο Μέγαρο Μαξίμου για τους επιλαχόντες Νέους Αγρότες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον Υφυπουργό Επικρατείας και διευθυντή του γραφείου Πρωθυπουργού Γ. Μπρατάκο συνάντησε χθες στο Μέγαρου Μαξίμου ο Σπήλιος Λιβανός, π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, επαναφέροντας το αίτημά του για την *ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ *των 2.300 επιλαχόντων, εκ των οποίων οι 220 βρίσκονται στην Δυτική Ελλάδα και οι 128 στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Λιβανός επανήλθε στο θέμα, καθώς, όπως εξηγεί και στην επιστολή του, είναι απολύτως κρίσιμο οι νέοι άνθρωποι να στηριχθούν στο αγροτικό ξεκίνημα τους, ώστε να παραμείνουν στην ελληνική περιφέρεια, τιμώντας την πατρίδα τους, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία και διασφαλίζοντας την επάρκεια της χώρας μας σε γεωργικά προϊόντα.

Επιπλέον, εάν δεν ενταχθούν οι επιλαχόντες στο πρόγραμμα «Νέων Αγροτών», ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν εκτός και άλλων προγραμμάτων του ΠΑΑ, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης κλπ.

Η ενίσχυση των νέων αγροτών είναι βασικός Πυλώνας της εθνικής μας στρατηγικής και πρέπει να στηριχτεί ως βάση αναγέννησης της παραγωγικής διαδικασίας στον πρωτογενή τομέα και επένδυσης για την ελληνική περιφέρεια.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των ημερών του στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προκήρυξε το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, τριπλασιάζοντας το διαθέσιμο ποσό ανά νέο αγρότη από τις 16.000 ευρώ σε 45.000 ευρώ, αυξάνοντας τον αριθμό των δικαιούχων και θεσμοθετώντας την προκαταβολή του 70% της πληρωμής.

Διαβάστηκε 330 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 11:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/