Κυριακή, 24η Σεπτεμβρίου 2023  3:04 μμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 23:18

Υπάρχουν «βαρβάτοι» πολιτικοί στην Αιτωλοακαρνανία;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1.-Στον τόπο του ραγιαδισμού ηγέτες δεν υπάρχουν. Είναι γενική η παραδοχή ότι τις τελευταίες 10ετίες δεν είχαμε δυνατούς πολιτικούς. Ακούμε συχνά ότι μπατάρισε η Στερεά ανατολικά και είμαστε ουραγοί σε ανάπτυξη. Αναρωτήθηκε κανένας γιατί συμβαίνει αυτό; Αναρωτήθηκε κανένας γιατί οι Αιτωλ/νάνες ασύμμετρα με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται εσωτερικοί μετανάστες;

2.- Η ανησυχία ήταν ότι θα βγάζαμε δυο βουλευτές λιγότερους. Όταν ήλθαν τα τελικά αποτελέσματα της ΕΛ-ΣΤΑΤ αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά ότι περί τους 40.000 Αιτωλ/νάνες κατοικούν μακριά από τον τόπο τους. Ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζει να είναι παρά την μείωση, ο μεγαλύτερος όλων ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας με δεύτερη την Χαλκίδα και Τρίτη την Λαμία. Η μεγαλύτερη πόλη η οποία δεσπόζει στον δυτικό άξονα αποστερήθηκε αναπτυξιακής προοπτικής με την κατάργηση του πανεπιστημίου και εμπαίζεται με αυξομειώσεις μεταξύ ενός ή δυο τμημάτων. Η μεγάλη πόλη που θα έπρεπε να ήταν έδρα περιφέρειας δεν είναι ούτε έδρα Περιφερειακής Ενότητας.

3.- Ποιος πολιτικός νοιάστηκε και τι έκανε; κανένας. Γιατί καταργήθηκαν δυο αεροδρόμια του Αγρινίου; Γιατί καταργήθηκε το τρένο; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν οι πολιτικοί μας να λειτουργήσει σύγχρονο τρένο παράλληλα με Ιόνιο Οδό από Αντίριο μέχρι Ήπειρο; Είναι πανθομολογούμενο ότι το τρένο συντελεί στην ανάπτυξη αφού μειώνει το κόστος μεταφοράς. Όλες σχεδόν οι πόλεις ανατολικά έχουν τρένα.

4.- Εδώ δεν έγινε ούτε το απλό που θα έπρεπε η επαρχιακή οδός Αγρινίου μέσα από την κοιλάδα του Ινάχου και την κοιλάδα του Αχελώου να ενωθεί με υπάρχουσα Εθνική οδό προς Καρδίτσα ώστε να έχουμε ταχεία πρόσβαση προς Θεσσαλία. Όχι μόνο δεν πήγαν επί τόπου να ιδούν το τοπίο αλλά αγνοούν παντελώς ότι συνορεύουμε με Αργιθέα Καρδίτσας.

5.-Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα ότι δεν έχουμε πολιτικούς ικανούς να φέρουν πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο μας. Αν κάποιος πολιτικός διαφωνεί προκαλώ να βγούμε σε δημόσιο βήμα να αντικρούσει τα επιχειρήματά μου που δεν χωράνε σε αυτό το άρθρο. Η κοινωνία το ξέρει πολύ καλά ότι οι πολιτικοί μας υπάρχουν για τα ψηφαλάκια με αναποτελεσματικότητα σε θέματα ανάπτυξης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 374 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 23:28
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.