Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:17 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 15:05

Πως το Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία έγινε Λαμία - Καρπενήσι - Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή, μέλος του Συντονιστικού για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι.

Αν δεν επρόκειτο για προεκλογικό τέχνασμα, επίσημα μέσω διάυγεια ενημερωνόμαστε ότι το Λαμία-Καρπενήσι προχωρά άμεσα με μελέτη -κατασκευή ( δείτε 9Ε8Π465ΧΘΞ-1ΔΜ) . Είναι η συνέχεια της λογικής των αντίστοιχων μελετών που προκηρύχθηκαν για Λαμία-Καρπενήσι και Καρπενήσι-Άγιο Βλάση, οι οποίες μειώνουν ήδη κατά 13 χμ την απόσταση ( meleteslamiakarpenisiagrinioastakos (3))

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση όμως είναι ότι το κομμάτι που προμελετήθηκε από το Αγρίνιο έως τον Σταυρό Αμπελίων (28χμ)  ήδη από το 2012 (https://drive.google.com/file/d/1exdftr5F-bo7Mmkw2Fr2GbSfRvz4eLkc/view) και σύμφωνα με επίσημες απαντήσεις λείπει μόνο ο πίνακας απαλλοτριώσεων και ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια και δε δημοπρατήθηκε όπως το Λαμία-Καρπενήσι, το οποίο πήγε πακέτο “μελέτη-κατασκευή”.

Συμπέρασμα: Ο Δρόμος ξεκίνησε ως Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία αλλά συνεχίστηκε ως Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο. Αυτό αποδεικνύει τη μαγκιά Ευρυτάνων και Λαμιωτών πολιτικών και ταυτόχρονα αδράνεια στο πολιτικό σύστημα της Αιτωλοακαρνανίας. Νομός με 8 βουλευτές παλαιότερα δεν έκανε, ότι νόμος με έναν (Ευρυτανία) και πέντε (Φθιώτιδα) αντίστοιχα.

Ας δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα και εν όψει εκλογών και ιδίως μετά τις εκλογές γιατί ο κόσμος ψηφίζει και αποφασίζει.

Υ.Γ.1 Δεν μας καλύπτει το Λαμία-Ιτέα διοτι η απόσταση Αγρίνιο-Λαμία μέσω Ιτέας αν γίνει ο άξονας είναι Αγρίνιο-Αθήνα, ενώ αν γίνει το Αγρίνιο-Καρπενήσι ισοδυναμεί με Αγρίνι0-Γιάννενα σε χρόνο. Επίσης δε νοείται όμοροι Νομοί όπως Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία να μη συνδέονται. Για αυτό βλέπουμε κύριοι όλο το Αγρίνιο να πηγαίνει για πλάκα βόλτα Γιάννενα και στα χιονοδρομικά του και να τονώνει την οικονομία. Το βλέπουμε να γίνεται το ίδιο με την Αθήνα; Έτσι για πλάκα θα πηγαίνουμε Λαμία (πόσο μάλλον Καρπενήσι) και θα έρχονται και αυτοί εδώ ΜΟΝΟ μέσω Αγρίνιο-Καρπενήσι.

Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία 1 ώρα και 40 λεπτά κύριοι. Τότε να δούμε αν θα είναι ασύμφορος .Πως τον κρίνετε μερικοί “πονηροί” πολιτικοί πριν φτιαχτεί; Για πλάκα χαρακτηρίστηκε διεθνές δίκτυο το 2020 και ευρωπαϊκό το 1995; Για πλάκα εκπρόσωποι εμπόρων όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας και των Επιμελητηρίων  στηρίζουν το έργο;  Αυτά γιατί έρχονται εκλογές.

Υ.Γ2. Δε νοείται πολιτικός αρχηγός που θα κατέβει Αγρίνιο να μη δεσμευτεί για το έργο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 897 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.