Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:36 μμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 14:08

Αναστασίου: «Εμπιστεύομαι τα παιδιά, δε θα κινδυνέψουμε» (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές του και την πεποίθηση ότι θα φέρουν την ομάδα εκεί που πρέπει στα υπολειπόμενα παιχνίδια των Play Outs εξέφρασε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα από τον Ιωνικό.

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού ανέφερε αρχικά:

«Στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας εντός έδρας είναι η ίδια εικόνα. Στα πρώτα ημίχρονα περνούν αδιάφορα, στα δεύτερα διαφορετική εικόνα. Με μόνο εξαίρεση το ματς με τη Λαμία που ξεκινήσαμε δυναμικά, το πρώτο εικοσάλεπτο. Προσπαθούμε σε κάποια πράγματα να βρούμε λύση. Στα τελευταία έξι παιχνίδια αν εξαιρέσουμε Λάρσον, Μλάντεν οι υπόλοιποι λίγο-πολύ έχουν αλλάξει. Υπήρχε ανεξήγητος φόβος. Γυρίζοντας την μπάλα πίσω δείχνεις φόβο, δεν υπήρχαν τέτοιες εντολές.

Είχαμε πολλά προβλήματα να διαχειριστούμε όλη την εβδομάδα. Ο Μλάντεν έπαιζε με θλάση και έκανε ένεση για να ανταποκριθεί σήμερα. Μπράβο του που τα κατάφερε. Ο Ντίαζ είχε το ίδιο πρόβλημα. Έκανε κι αυτός ένεση για να παίξει. Ο Αποστολάκης έκανε προπόνηση μόνο χθες. Όταν είσαι λειψός στην άμυνα, δεδομένου ότι είχαμε αναγκαστικές αλλαγές Λιάβα και Χατζηθεοδωρίδη, πρέπει να δεις πώς θα διαχειριστείς το παιχνίδι. Ο Ντίαζ ζήτησε αλλαγή, υπήρχε φόβος αν ζητούσε και ο Μλάντεν γιατί δεν υπήρχε άλλος πέραν του Στάγιτς. Ήταν πολλά που έπρεπε να διαχειριστούμε.

Οι εντολές στο ημίχρονο ήταν να παίξουμε περισσότερο ποδόσφαιρο, να κάνουμε πράγματα. Δεν υπάρχει διάθεση να παίξουμε προς τα πίσω, αλλά τη μπάλα μπροστά. Τολμήσαμε και με βάση τις ευκαιρίες δικαιούμασταν ένα γκολ. Όταν δημιουργείς και δεν βάζεις γκολ δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. Το ίδιο συνέβη και με τη Λαμία. Σημαίνει προφανώς ότι στο κομμάτι αυτό κάτι κάνουμε λάθος. Χρειάζεται δουλειά, να συνεχίσεις να δουλεύεις και να πιστεύεις.

Αναφορικά με το αν πιστεύει ότι ο Παναιτωλικός μπορεί να κινδυνεύσει:

«Όχι, αλλά είναι καλό να πάρουμε βαθμούς κυρίως για την ψυχολογία μας. Στην κανονική διάρκεια είχαμε πολύ καλή εικόνα. Στα Play Outs η εικόνα και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, για τους βαθμούς που θέλουμε. Με μία νίκη είσαι παραπάνω από safe γιατί και στις ισοβαθμίες είμαστε καλύτερα από τους αντιπάλους. Θα κοιτάξουμε στα επόμενα παιχνίδια να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε».

Για το τι μπορεί να κρατήσει ο Παναιτωλικός πλέον από τη χρονιά, για το αν υπάρχει κάτι θετικό:

«Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα είναι πιο εύκολο να δοθεί απάντηση. Καλό θα είναι να τελειώσει η σεζόν για να γίνει γενική εκτίμηση, είναι το πιο σωστό».

Για το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός ζει το ίδιο σκηνικό με πέρυσι στα Play Outs και αν θα μπορέσει να γυρίσει την κατάσταση ενόψει του ματς με τον ΠΑΣ:

«Είναι πολύ εύκολο να λέμε πράγματα. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Όταν μπαίνουμε στις τέσσερις γραμμές πολλά πράγματα δεν εξαρτώνται παρά μόνο από αυτά τα παιδιά. Εγώ τα εμπιστεύομαι γιατί από την πρώτη μέρα όσοι ξεκινήσαμε πέρυσι και όσοι ήρθαν φέτος, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις μερικές φορές πράγματα, ούτε οι ίδιοι μπορούν. Από την άλλη αυτοί είμαστε.

Τα παιδιά αυτά, ένα μεγάλο γκρουπ που έμεινε από πέρυσι, τερμάτισαν την ομάδα στην 7η θέση της κανονικής διάρκειας. Δεν παίξαμε τόσο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο όσο πέρυσι. Ήμασταν πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Με την διακοπή χρειάζεται ηρεμία, να δούμε την κατάσταση των τραυματιών και να προετοιμαστούμε για τα Γιάννενα. Πρέπει να πάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Πολλές φορές δεν λειτουργεί το μυαλό μας από πλευράς αποφάσεων. Αυτοί είμαστε. Εμείς φέραμε την ομάδα εκεί που την φέραμε, θα την πάμε εκεί που πρέπει. Μετά το καλοκαίρι θα γίνει αξιολόγηση και η έκθεση από πλευράς μου και το club θα εκτιμήσει πώς θέλει να πορευτεί. Κεφάλι κάτω και δουλειά».

titormosnet.gr

Διαβάστηκε 305 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.