Κυριακή, 24η Σεπτεμβρίου 2023  2:29 μμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 13:51

Οι τρεις εξαγγελίες Μητσοτάκη για συνταξιούχους και νέους, η επενδυτική βαθμίδα, το ντιμπέιτ και η αντίδραση Τσίπρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις ομάδες των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο από το ντόμινο κρίσεων τα τελευταία χρόνια δεσμεύτηκε να στηρίξει ο πρωθυπουργός, ξεδιπλώνοντας τα σχέδιά του στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε τρεις εξαγγελίες στη συνένετυξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε:

1) Όσοι λάμβαναν ΕΚΑΣ δεν θα συμμετέχουν στη φαρμακευτική δαπάνη

2) Θα συνεχιστεί η στήριξη σε όσους συνταξιούχους έχουν προσωπική διαφορά μέχρι αυτή να εκμηδενιστεί

3) Θα διπλασιαστούν οι δικαιούχοι νέοι έως 39 ετών στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για δάνειο με ευνοϊκούς όρους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από μία νέα πλατφόρμα που θα ανοίξει σε έναν μήνα, να λαμβάνουν δάνεια μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην επενδυτική βαθμίδα, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί μετά τις εκλογές. Όπως εξήγησε η επιτυχία αυτή θα αυξήσει τις επενδύσεις και θα μειώσει το κόστος δανεισμού, του κράτους, των τραπεζών, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Στη συνέντευξη ωστόσο, προέκυψε και θέμα ντιμπέιτ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιώργος Αυτιάς απηύθυνε την πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν είχε αντίρρηση και λίγη ώρα αργότερα υπήρξε αντίδραση από τον Αλέξης Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε δημοσίως ότι αποδέχεται μια τηλεμαχία στον ΣΚΑΙ με τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ΕΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΕΣΥ πρέπει κατ’ αρχάς να πούμε ότι άντεξε στη διάρκεια της πανδημίας αλλά ταυτόχρονα κουράστηκε. Η δημόσια υγεία είναι μία από τις τρεις κεντρικές προτεραιότητες της νέας τετραετίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Έχουμε εξασφαλίσει πόρους για να εκσυγχρονίσουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και θα το κάνουμε. Θα στηρίξουμε την πρωτοβάθμια υγεία».

Ερωτηθείς για το δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε βεβαιότητα ότι «θα μάθουμε την αλήθεια. Δεν υπάρχει απολύτως καμία συγκάλυψη, είναι προσωπική μου δέσμευση. Θα την μάθουμε όχι μόνο μέσα από τα πορίσματα, αλλά από τη δικαιοσύνη που κινείται με ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση. Θα έχουμε εξελίξεις».

Πρόσθεσε ότι «εκείνη η μέρα ήταν η πιο δύσκολη μέρα της θητείας μου και μια από τις πιο δύσκολες της ζώης μου, ήταν γροθιά στο στομάχι, αισθάνθηκα υποχρέωση να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί για το σύστημα που έπρεπε να ήταν έτοιμο, αλλά δεν ήταν, δεν το υλοποιήσαμε πλήρως. Ωστόσο, δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω, η σύμβαση θα ολοκληρωθεί, τα τρένα θα ξαναλειτουργήσουν με ασφάλεια και θα συγκρουστούμε πιο τολμηρά με τις εστίες αναχρονισμού στο δημόσιο».

skai.gr

Διαβάστηκε 173 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 13:53
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/