Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:36 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 19:51

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΘΕΑΣ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, χθες Τετάρτη (05/04) η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΘΕΑΣ στο ξενοδοχείο “President” στην Αθήνα, παρουσία πολιτικών κομμάτων, φορέων, καθηγητών, στελεχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες των μελών της ΕΘΕΑΣ.

«Πετύχαμε να γίνει η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών προοδευτικά, ένα σημείο αναφοράς για την προώθηση της συνεταιριστικής ιδέας και των συμφερόντων των αγροτών» ανέφερε αρχικά, ο Προέδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Παύλος Σατολιάς κάνοντας μία σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2022.

«Ήταν επιτακτική ανάγκη και δικαίωμα του αγροτικού κόσμου να έχει έναν κεντρικό συντονιστικό φορέα, ο οποίος κατά κοινή ομολογία, έλειπε σε μια τόση κρίσιμη περίοδο, όπου τα προβλήματα της πανδημίας, της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα και εμπόδια βιωσιμότητας των αγροτών και των συνεταιρισμών, γιατί ο καθένας δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνος του» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνέλευση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό, όπως και ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Επιπρόσθετα, ανέβηκαν στο βήμα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Συντονιστής Κεντρικής Επιτροπής του ΜΕΡΑ25, κ. Κώστας Ντάσκας και η Πολιτευτής Α’ Αθηνών, Ελληνικής Λύσης, κα. Αγγελική Τσουκαλά.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, όπου Προσωρινός Πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης. Συγκεκριμένα εκλέχθηκε ομόφωνα το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης μετά από ψηφοφορία, όπου Πρόεδρος της Γ.Σ. ανέλαβε ο κ. Λάμπρος Κουμπρίδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος, ο κ. Παναγιώτης Καλφούντζος και Γραμματέας ορίστηκε η κα. Δήμητρα Παναγιωτοπούλου. Ακολούθως έγινε η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής και των ψηφολεκτών.

Η Γ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα:

1. Τα πεπραγμένα του Δ.Σ. για το έτος 2022.
2. Τον Ισολογισμό τους 2022.
3. Την Απαλλαγή ευθυνών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2022.
4. Τον Ορισμό τακτικού ελεγκτή για τη Χρήση 2023 – Καθορισμός αμοιβής.

Η Γενική Συνέλευση επί της προτάσεως του Προέδρου αποφάσισε ομόφωνα να καθοριστεί το ποσό των 150 ευρώ ετησίως για τα μέλη που έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών κάτω των 500.000 ευρώ.

Τέλος, μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΘΕΑΣ, ακολούθησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ευάγγελο Σημανδράκο με θέμα τις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2023.

Διαβάστηκε 274 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία