Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:37 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 10:12

Για πρώτη φορά ακούστηκε «το Εμβατήριο της Φρουράς του Μεσολογγίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Το Εμβατήριο της Φρουράς του Μεσολογγίου» ακούστηκε σήμερα για πρώτη φορά από την μπάντα «Διονύσιος Σολωμός» στον Κήπο των Ηρώων.

Με αφορμή την καθιερωμένη εκδήλωση που διοργάνωσε η Φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός» και το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» για την μνήμη του Αρχηγού της Φρουράς Αθανασίου Ραζή – Κότσικα, ακούστηκε και το Εμβατήριο.

Ξεκίνησε με την παράδοση των όπλων του Αθανασίου Ραζή – Κότσικα από τον ιδρυτή της «Διεξόδου» Νίκο Κορδόση, σε δυο νεαρά παιδιά τα οποία τα μετέφεραν στον Κήπο των Ηρώων όπου τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του Ήρωα.

Η πομπή ξεκίνησε από την «Διέξοδο» προπορευόμενης της Φιλαρμονικής και του «Ιστορικού Συλλόγου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» και ακολούθησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και πολύς κόσμος.

Μετά το τρισάγιο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, ακούστηκε το Εμβατήριο και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ραζή – Κότσικα.

Η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

www.aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 201 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.