Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:30 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 18:13

Πρόσκληση Σπήλιου Λιβανού στα μέλη του Κοινοβουλευτικού Δικτύου του ΟΟΣΑ να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Σπήλιος Λιβανός, πρώην ΥΠΑΑΤ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ συμμετείχε στη συνάντηση του κοινοβουλευτικού δικτύου του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, όπου αναλύθηκαν διεξοδικά κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, με σημαντικότερα :

1. Την διεθνή οικονομική κατάσταση μετά την πανδημία του κορωνοϊού και την ενεργειακή κρίση.

2. Τις επιρροές των κρίσεων στην αγορά εργασίας, στους νέους, στην αύξηση της ανεργίας.

3. τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία.

4. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων στα social media, αλλά και
5.  Το μέγα ζήτημα της ισότητας των φύλων στην πολιτική, στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή.

Στη διάρκεια των κοινών συνεδριάσεων, αλλά και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των άλλων χωρών, ο κ. Λιβανός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να αναλύσει την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που οδήγησε σε ραγδαία βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανέδειξε τους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους του επόμενου διαστήματος για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών των καταναλωτικών ειδών, του πληθωρισμού, των επιτοκίων, του κόστους δανεισμού των νοικοκυριών, της υποστήριξης των νέων  και της έντασης του δημογραφικού στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών.

Είχε επίσης την δυνατότητα να τοποθετηθεί για μια ακόμη φορά για την ανάγκη απόλυτης πολιτικής προσήλωσης στις αρχές και αξίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δηλαδή την πίστη μας στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 
παράλληλα με την εκποπνηση στρατηγικών για την ειρηνική συνύπαρξη των συμμαχιών μας με τις αναπτυσσόμενες χώρες του Νότου και της Ανατολής με στόχο την παγκόσμια ανάπτυξης και την ευημερία των λαών.

Μιλώντας για τις αρχές της ελευθερία και της δημοκρατίας είχε την ευκαιρία  να αναφερθεί στην ηρωϊκη θυσία του Μεσολογγίου για την Ελευθερία και να προσκαλέσει  τους συναδέλφους του από τα αλλά κράτη στην Ιερά Πόλη για τις γιορτές της Εξόδου του Μεσολογγίου. 

Διαβάστηκε 242 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 18:16
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/