Παρασκευή, 2η Ιουνίου 2023  11:34 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 21:27

Εκδήλωση απο τη Διεθνή Αδελφότητα Απογόνων των Ελέυθερων Πολιορκημένων - Εορτές Εξόδου 2023

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, τιμώντας την 197ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, πραγματοποίησε τη 13η Συνάντηση των Απογόνων της.

Η Συνάντηση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στο Κτίριο Χρυσόγελου της ΠΔΕ, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 όπου και έγινε παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Αλεξανδρή, με θέμα: «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ- Ο Κλεφτοκαπετάνιος του Ζυγού- Ο Στρατηγός της Επανάστασης- Οι 1.326 Αγωνιστές του».

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κα Μαρία Γυφτογιάννη ενώ τον συντονισμό της είχε η Γραμματέας της Αδελφότητας κα Μαρίνα Κασσαβέτη.

Εισηγητές-σχολιαστές του βιβλίου ήταν οι κ. Ιωάννης Μακρής, Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, Βασίλειος Πατρώνης, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και Διονύσιος Μπερερής, πρ. Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Τέλος, ο κ. Δημήτριος Αλεξανδρής, Ιστορικός Ερευνητής και Συγγραφέας του βιβλίου αναφέρθηκε συνοπτικά στο περιεχόμενο των τεσσάρων κεφαλαίων και 526 σελίδων του συγγράμματός του και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: « Ο Μακρής ανήκει σε μία ιδιαίτερη κατηγορία ανδρών που εμπνέουν και παραδειγματίζουν στον ίδιο βαθμό, για τις ηρωικές πράξεις που έκανε, αλλά και για τις πράξεις που δεν έκανε. Δεν συνεργάστηκε ποτέ με Οθωμανούς, δεν ενεπλάκη στον αιματηρό εμφύλιο και δεν επεδίωξε ποτέ προσωπικά αξιώματα και τιμές. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Δημήτριος Μακρής αποτελεί μια εμβληματική μορφή του Αγώνα, που θα πρέπει να εμπνέει τους Έλληνες στο πέρασμα των αιώνων.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πατέρες Ανδρέας Καππές και Δημήτριος Πατσιαλός, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Νίκος Χαντζής, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γαβαλούς και Περιθωρίου, ο πρ. Βουλευτής και πρ. Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιάννης Βαϊνάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Αδελφότητας κ. Πάνος Τσιχριτζής, ο Ιδρυτής της Διεξόδου κ. Νίκος Κορδόσης, η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άρης Γαρμπής, παρέστησαν στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των εξής συλλόγων και φορέων: Σύλλογος Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Ο Αη-Συμιός», «Αθανάσιος Ραζη-Κότσικας», Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Όμιλος Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ΛΙΑΡΟΣ»,  «Σύλλογος Ντοβαίων Αγωνιστών», Μορφωτικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ» και πλήθος μελών της Αδελφότητας.

Η Αδελφότητα επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα το Κτίριο Χρυσόγελου για τη φιλοξενία καθώς και σε όλους όσους παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση.

Διαβάστηκε 138 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 22:07
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News