Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:05 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 23:42

Σκακιστικές διακρίσεις για τη Ναύπακτο με έξι μαθητικά μετάλλια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Μαρτίου το Ομαδικό και την Κυριακή 19 Μαρτίου το Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με σημαντικές διακρίσεις για τους Ναυπάκτιους  σκακιστές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα προσφέροντας την δυνατότητα σε γονείς και φίλους των μικρών αθλητών να παρακολουθήσουν τις παρτίδες.

Το Σάββατο ξεκίνησαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις οι σχολικές ομάδες, με την Ναύπακτο να εκπροσωπείται από 4 σχολεία. Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε 17 δημοτικά σχολεία η τριμελής ομάδα κοριτσιών του 1ου Δ.Σ. Ναυπάκτου κατετάγη 8η με απολογισμό 2 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Την πρώτη θέση κατέλαβε το 40ο Δ.Σ. Πατρών, την δεύτερη το 2ο Δ.Σ. Αιγίου και την 3η το Πειραματικό Δημοτικό Πατρών. Στα γυμνάσια το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου κατετάγη 5ο ανάμεσα σε 11 ομάδες με 3 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Τις 3 πρώτες θέσεις σε αυτή την κατηγορία κατέλαβαν το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου και το Πειραματικό Γυμνάσιο Παν. Πατρών.

Μεγάλη συμμετοχή παρατηρήθηκε και στο πρωτάθλημα των λυκείων όπου ανάμεσα σε 13 λύκεια το 2ο Γ.Ε.Λ. Ναυπάκτου έλαβε την 8η θέση πετυχαίνοντας 3 νίκες και 3 ήττες ενώ το 1ο Γ.Ε.Λ. Ναυπάκτου, έχοντας κενή την τέταρτη σκακιέρα, την 10η με 2 νίκες 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Πρώτο αναδείχθηκε το 2ο Γ.Ε.Λ. Πατρών, δεύτερο το Πρότυπο Γ.Ε.Λ. Πατρών και 3ο το Γ.Ε.Λ. Καστριτσίου.

Με 375 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το Ατομικό Πρωτάθλημα την Κυριακή με 21 μαθητές-τριες  να εκπροσωπούν σχολεία της Ναυπάκτου.

Πολλές ήταν οι διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα και ο συνολικός απολογισμός περιλάμβανε ένα (1) χρυσό μετάλλιο, τέσσερα (4) ασημένια και  ένα (1) χάλκινο. Πιο αναλυτικά στην Γ’ Δημοτικού η Λαμπρινή Λουκοπούλου με το εντυπωσιακό 6/7 κατέλαβε την 2η θέση στα κορίτσια της τάξης της αλλά και στην γενική κατάταξη ενώ με το ίδιο σκορ στην Δ’ Δημοτικού ο Δημήτρης Πλούμης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο ήρθε στην ΣΤ’ Δημοτικού με την Μελιτίνη Αλεξοπούλου να προσπερνά όλα τα κορίτσια της ηλικίας της και να μοιράζεται το βάθρο με την Χριστίνα Γιαννίκα που με μισό πόντο λιγότερο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το μοναδικό χάλκινο μετάλλιο για την πόλη μας κέρδισε ο Παναγιώτης Κουρμούσης στην Γ’ Γυμνασίου με 5 νίκες σε 7 αγώνες ισοβαθμώντας μάλιστα στην πρώτη θέση, με τα κριτήρια ισοβαθμίας όμως να τον ανεβάζουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Διάκριση για την Ναύπακτο υπήρξε και στα Λύκεια με την Ιωάννα Λάμπου να κατακτά το ασημένιο μετάλλιo.

Εξαιρετική και ελπιδοφόρα η παρουσία των παρακάτω μαθητών –τριών:

Στη Β’ Δημοτικού ο Τυροσβούτης Παντελεήμων έκανε 5/7 νίκες 7η θέση και ο Βλάχος Φίλιππος Γ.   4/7 -18ος .μεταξύ 47  συμμετοχών .Στην ΣΤ’ Δημοτικού ο Βλάχος Παύλος Γ. με 4/7 νίκες.9η θέση και ο Ντάρλας Γεώργιος  4/7-14ος .Στην Α’ Γυμνασίου ο Κυρίτσης Θωμάς Π έκανε 4/7-16ος.Στην  Β’ Γυμνασίου ο  Γιαννίκας  Χρήστος 4/7-9ος.Στην  Γ’ Γυμνασίου η Αλεξοπούλου Βιργινία 3.5/7-7η και στο Λύκειο ο Αλεξόπουλος Κων/νος 4/7-13η θέση.

«Όλες οι παραπάνω επιτυχίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μετά από μια τριετία αποχής από την αγωνιστική δράση το σκάκι στη πόλη της Ναυπάκτου επανέρχεται δυναμικά. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά που διακρίθηκαν θα στελεχώσουν την ομάδα του ΑΣΟΝ΄’ΕΠΑΧΤΟΣ’ που φέτος επανήλθε ως πρωταθλητής ΠΟΒ στην Α’ τοπική κατηγορία αφήνοντας ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.