Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:46 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 20:02

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος: "Με τι καρδιά να γιορτάσεις..."

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ…

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 που σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία γίνεται φέτος σε πολύ βαρύ κλίμα όπου η θλίψη και η οργή έχουν σκεπάσει τα πάντα.

Με τι καρδιά να γιορτάσεις όταν πριν από μόλις 25 μέρες στα Τέμπη 57 αθώοι άνθρωποι, οι περισσότεροι στο άνθος της ζωής τους έπεσαν θύματα δολοφονίας από το ίδιο τους το κράτος.

Με τι καρδιά να γιορτάσεις όταν το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος για το οποίο αγωνίστηκαν ηρωικά οι προγονοί μας έχει μεταλλαχθεί από το πολιτικό σύστημα σε ένα κράτος-εγκληματία που δολοφονεί τα ίδια του τα παιδιά.

Με τι καρδιά να γιορτάσεις όταν έχουν περάσει 202 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και δεν μπορέσαμε ακόμα ως χώρα να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια.

Με τι καρδιά να γιορτάσεις όταν αισθάνεσαι ότι εξακολουθείς να ζεις γιατί απλά στάθηκες τυχερός μέχρι τώρα…

Τη σημαία μας οι Έλληνες μάθαμε να την κρατάμε πάντα ψηλά και να μην την εγκαταλείπουμε ποτέ για τα ιδανικά που συμβολίζει για την πατρίδα μας.

Όμως ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την πατρίδα μας δεν είναι με εορτασμούς και πανηγύρια αλλά με τον αδιάκοπο αγώνα μας για να αποκτήσουμε επιτέλους όσα δικαιούμαστε και αξίζουμε ως Έλληνες ώστε να ζούμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στον τόπο μας.

Γιατί πάνω από όλα η πατρίδα είναι οι άνθρωποι της.

 

Για τη Συμμαχία Πολιτών

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Διαβάστηκε 220 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.