Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:06 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 18:49

KOTINOS 2023: έως 3 Απριλίου οι αιτήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 3 Απριλίου λήγει η προθεσμία αποστολής αιτήσεων για τη συμμετοχή ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου στον 8ο Διαγωνισμό Ποιότητας «KOTINOS 2023» για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

Οι επιχειρηματίες και οι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να δώσουν την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της τρέχουσας εσοδείας 2022/23, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να αποστείλουν τα ελαιόλαδα στη διεύθυνση Ξενοφώντος 15α, Αθήνα, 10557, έως την 3η Απριλίου 2023.

Στο Διαγωνισμό έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να αξιολογηθούν πέραν των επωνύμων - τυποποιημένων ελαιολάδων και τα ελαιόλαδα που διακινούν οι παραγωγοί προς τα επίσημα κανάλια εμπορίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητάς τους.

Οι συμμετοχές εντάσσονται σε μια από τις δύο Ομάδες:

Ομάδα Α’.

  • Επιχειρήσεις τυποποίησης/εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής
  • Συνεταιριστικές Οργανώσεις
  • Ομάδες Παραγωγών, οι οποίες διαθέτουν στην αγορά επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Ομάδα Β’.

  • Ελαιοπαραγωγοί

Οι κατηγορίες εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων που θα βραβευθούν στο Διαγωνισμό, τόσο για την ομάδα Α’ όσο και για την Ομάδα Β’, είναι οι ακόλουθες:

  1. Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα ΠΟΠ-ΠΓΕ
  2. Βιολογικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα
  3. Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας

Για κάθε μία από τις ανωτέρω τρεις κατηγορίες ελαιολάδων θα απονεμηθούν, ανάλογα με τη διάμεση τιμή της έντασης του φρουτώδους – ισχυρή, μεσαία, απαλή – βραβεία ως εξής:

  1. i) ΧΡΥΣΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2023
  2. ii) ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2023

iii) ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΟΤΙΝΟS 2023

  1. iv) Έπαινος 2023 (σε όσα ελαιόλαδα συγκεντρώσουν βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 70 στην κλίμακα του 100, στην κατηγορία την οποία ανήκουν).

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στην ποιότητα του ελαιολάδου, την οποία θα διοργανώσει η «ΦΙΛΑΙΟΣ» σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Διαβάστηκε 203 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία