Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  5:37 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 10:38

Αγρίνιο: Επιβλητικό και καταπράσινο το τοπίο πάνω από την αγαπημένη Αγία Μαρίνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φωτογραφίες του Βασίλη Κίσσα

H Aγία Μαρίνα, αγαπημένο σημείο για τους κατοίκους της περιοχής, πάνω από την Καμαρούλα και μόλις λίγο έξω από την πόλη του Αγρινίου.

Μέσα στα πεύκα, το εκκλησάκι δεσπόζει και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα. Μπροστά απλώνεται η πεδιάδα με τη μεγαλούπολη του Αγρινίου. Η ματιά του ακουμπάει απέναντι στην οριζόντια καταπράσινη από καστανιές οροσειρά του Ζυγού (Αράκυνθου) που τέμνεται κάθετα από το θαυμαστό φαράγγι της Κλεισούρας, τα Κύκνεια Τέμπη των αρχαίων. Στους πρόποδες ξεδιπλώνεται η αλυσίδα με τα πολλά πυκνοκατοικημένα χωριά της Μακρυνείας που καθρεφτίζονται στις αδελφές λίμνες, τη μεγάλη του Αγρινίου (Τριχωνίδα) και τη μικρή του Αγγελοκάστρου (Λυσιμμαχία).

Ανατολικά η ματιά σταματάει στα μέρη του Θέρμου με τα γραφικά ειδυλλιακά τοπία του και με την πλούσια ιστορία του. Πολιτικό και θρησκευτικό Κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας και ο τόπος που αναδείχτηκε η συναρπαστική μορφή του Κοσμά του Αιτωλού.

Το τοπίο από ψηλά, στις φωτογραφίες του Βασίλη Κίσσα, αποτυπώνεται επιβλητικό.

Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 17 Ιουλίου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 463 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 11:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.