Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  4:11 πμ
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 17:46

Παναιτωλικός: Tα play-out «ξεκινούν» κόντρα στη Λαμία, ώρα για καλό ποδόσφαιρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μη ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε στη Λεωφόρο ο Παναιτωλικός, δείχνοντας σε ακόμα ένα ματς ότι με τον τρόπο παιχνιδιού που έχει υιοθετήσει φέτος, δεν μπορεί να βάλει δύσκολα στους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος. Το βλέμμα, πλέον, στρέφεται στον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στη Λαμία.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι. Οι Λαμιώτες προέρχονται από μια μεγάλη νίκη επί του Άρη. Έχουν βάλει από κάτω τους στην βαθμολογία τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό κι έρχονται στο Αγρίνιο με ανεβασμένη ψυχολογία. Στόχος τους να ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ένα θετικό αποτέλεσμα και να μπουν στη διαδικασία των play-out ακόμα πιο δυνατοί, ώστε να δώσουν την ύστατη μάχη της παραμονής.

Στην αντίπερα όχθη, οι Αγρινιώτες μοιάζουν πιο εξασφαλισμένοι. Η διαφορά τους από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι 14 βαθμοί και 13 από τον επόμενο αντίπαλο τους.

Αυτό δε σημαίνει επ’ουδενί ότι πρέπει να χαλαρώσουν. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία, οφείλουν να κυνηγήσουν όσες περισσότερες νίκες μπορούν. Με «τρίποντο» την Κυριακή ξεμπερδεύουν μια και καλή από οποιοδήποτε σενάριο παραμονής.

Εκτός των νικών, βέβαια, πρέπει επιτέλους να παρουσιάσουν και καλό ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο δημιουργικό, που να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της ομάδας. Ενδεχομένως η ενεργοποίηση του Χουάνπι μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Στη Λεωφόρο φάνηκαν τα πρώτα ποιοτικά δείγματα γραφής του.

Η εικόνα του φετινού Παναιτωλικού είναι δεδομένο πως είναι μετριότατη, παρά την σχετικά καλή βαθμολογική συγκομιδή.

Στα εναπομείναντα παιχνίδια, λοιπόν, το σύνολο του κόουτς Αναστασίου έχει την ευκαιρία να δείξει πως πέρα από την προσήλωση στην άμυνα, μπορεί να γίνει και παραγωγικό.

Οι αντίπαλοι είναι στα μέτρα του, άγχος ουσιαστικά δεν υπάρχει, οπότε AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να επαναληφθεί η περσινή τραγική εικόνα των play-out.

Άλλωστε, άπαντες κρίνονται και πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να έχουν θέση στην ομάδα, που όπως φαίνεται θα θέσει υψηλότερους στόχους την επόμενη χρονιά.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 350 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News