Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:15 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 19:42

Αυτά είναι τα τρία οφέλη που θα κερδίσετε αν κοιμάστε γυμνοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ύπνος για τους περισσότερους είναι ιερός και φυσικά απολαυστικός, καθώς μας τονώνει και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Ωστόσο, γνωρίζατε ότι αν κοιμάστε γυμνοί αποκομίζετε ακόμη περισσότερα οφέλη;

Ποια είναι αυτά; Δείτε τρία από αυτά που ακολουθούν παρακάτω.

Θα σας παίρνει ο ύπνος πιο εύκολα

Αν έχετε την τάση να κοιτάτε το ταβάνι υπομονετικά (ή ανυπόμονα!) περιμένοντας να σας πάρει ο ύπνος η λύση είναι να κοιμάστε γυμνοί.

Μαιευτήρας-γυναικολόγος, εξήγησε ότι «η έναρξη του ύπνου σχετίζεται με τη θερμοκρασία του ατόμου». Και συνέχισε λέγοντας: «Το να είσαι γυμνός βοηθάει μειώνοντας τη θερμοκρασία του δέρματος και αυτό μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο».

Ναι, μπορείτε να επιταχύνετε το ταξίδι σας στη χώρα των ονείρων απλά και μόνο πετώντας τις αγαπημένες σας πιτζάμες.

Επιπλέον, γιατρός και επικεφαλής σύμβουλος της εταιρείας υγείας και τρόπου ζωής Love Wellness, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι οι γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση μπορεί να βρουν αυτή τη συμβουλή ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς «οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις» μπορεί να τις κρατήσουν ξύπνιες ή να τις ξυπνήσουν πρόωρα.

Και, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, θα πρέπει να προσπαθείτε να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας κάπου στη ζώνη των 18 έως 22 βαθμών Κελσίου, όπως συμβουλεύει καθηγητής βιολογίας του Στάνφορντ.

Η ποιότητα του ύπνου σας θα βελτιωθεί

Αν το να αποκοιμηθείτε όταν το κεφάλι σας ακουμπάει το μαξιλάρι είναι το εύκολο μέρος, να είστε σίγουροι ότι ο ύπνος όταν είστε γυμνοί μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου -και να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε να κοιμάστε για περισσότερο χρόνο.

Μια μελέτη του 2012 στο Journal of Physiological Anthropology διαπίστωσε ότι «η έκθεση στη θερμότητα αυξάνει την εγρήγορση και μειώνει τον ύπνο αργών κυμάτων και τον ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών».

Ναι, ο χρόνος ύπνου και εγρήγορσης είναι όλα μέρος του κιρκάδιου ρυθμού σας, του 24ωρου κύκλου που επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του σώματός σας- και ακόμη και «μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος μπορούν να στείλουν ένα ισχυρό σήμα στα ρολόγια του σώματός μας», δήλωσε ειδικός.

Μπορεί να χάσετε βάρος όταν αρχίσετε να κοιμάστε γυμνοί

Ναι, η άσκηση και η διατροφή είναι το κλειδί, αλλά ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που βοηθά στην πιθανή απώλεια βάρους ή στη διατήρηση του βάρους είναι ο ύπνος.

Η ειδικός ανέφερε: «Οι άνθρωποι που στερούνται ύπνου έχουν πιο αργό μεταβολισμό και μεγαλύτερη δυσκολία να χάσουν βάρος. Έχουν, επίσης, το αποτέλεσμα να μην θέλουν να ασκούνται ή να συμμετέχουν σε άλλες υγιεινές συνήθειες».

Μια μελέτη επιβεβαίωσε την άποψη της ειδικού, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν μόλις πέντε ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ είχαν μεγαλύτερη τάση να πάρουν βάρος ή να φτάσουν στην παχυσαρκία σε σχέση με εκείνες που κοιμόντουσαν τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ.

Πρόσθετη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο PLOS Medicine διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται πολύ τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης και υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης, η οποία αυξάνει την όρεξη.

Ο περισσότερος ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις λιγούρες, να μειώσετε την όρεξή σας και να εκκινήσετε το μεταβολισμό σας. Και πώς μπορείτε να κοιμάστε περισσότερο; Πηγαίνοντας για ύπνο γυμνοί, φυσικά.

pronews.gr

Διαβάστηκε 466 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.