Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:02 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 19:22

Επικουρικές συντάξεις: Μέχρι τις 15 Μαρτίου τα αναδρομικά έως 8.400 ευρώ σε 40.000 συνταξιούχους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα αναδρομικά ξεκινούν από 100 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν τις 8.000 ευρώ – Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Απριλίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα αναδρομικά που θα καταβάλλει ο ΕΦΚΑ έως τις 15 Μαρτίου, τα οποία ξεκινούν από 100 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν τις 8.000 ευρώ. Αφορούν περίπου 40.000 συνταξιούχους που βρίσκονται στην αναμονή μήνες ή και χρόνια για την επικουρική σύνταξή τους κι έχουν υποβάλλει αίτηση έως και τον Ιούνιο του 2022 (πριν την 1η Ιουλίου 2022). Η καταβολή των ποσών θα γίνει αυτόματα, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια από τους δικαιούχους.

Επιπλέον 40.000 συνταξιούχοι, που περιμένουν επίσης την επικουρική τους, θα δουν τη σύνταξή τους να εκδίδεται έως το τέλος του Μαρτίου. Αυτός είναι ο προγραμματισμός του ΕΦΚΑ για τις περίπου 83.000 ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις για τις οποίες έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη. Πρόκειται για συνταξιούχους που έχουν πάρει την κύρια σύνταξή τους και περιμένουν την επικουρική. Θα λάβουν έναντι αναδρομικά 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής έως και τον Ιανουάριο του 2023. Για τις αναπηρικές επικουρικές συντάξεις, οι οποίες είναι μικρότερες, τα έναντι αναδρομικά θα είναι 50 ευρώ για κάθε μήνα. Το ίδιο ισχύει για τις συντάξεις λόγω θανάτου.

Για παράδειγμα:

  • Συνταξιούχος υπέβαλλε αίτηση συνταξιοδότησης τον Ιανουάριο του 2016, έχει πάρει την κύρια σύνταξη του και περιμένει την επικουρική. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 είναι 7 χρόνια αναμονής. Θα λάβει τώρα τον Μάρτιο αναδρομικά 8.400 ευρώ. Όταν βγει η σύνταξη του το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με τα αναδρομικά που ούτως ή άλλως δικαιούται.
  • Συνταξιούχος υπέβαλλε αίτηση συνταξιοδότησης τον Ιανουάριο του 2022, έχει πάρει την κύρια σύνταξη του και περιμένει την επικουρική. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 είναι 12 μήνες αναμονής. Θα λάβει τώρα τον Μάρτιο αναδρομικά 1.200 ευρώ. Όταν βγει η σύνταξη του το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με τα αναδρομικά που ούτως ή άλλως δικαιούται.
  • Συνταξιούχος υπέβαλλε αίτηση συνταξιοδότησης τον Αύγουστο του 2022, έχει πάρει την κύρια σύνταξη του και περιμένει την επικουρική. Δεν θα λάβει τώρα αναδρομικά, αλλά θα λάβει την σύνταξή του έως το καλοκαίρι.

Η καταβολή θα είναι εφάπαξ για μία φορά και όταν εκδοθεί η επικουρική σύνταξή τους θα λάβουν αυτό που δικαιούνται με συμψηφισμούς.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Απριλίου

Στο μεταξύ, την εβδομάδα μετά την 25η Μαρτίου αναμένονται οι πληρωμές για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου. Οι ημερομηνίες:

  • Tρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Τετάρτη 29 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Πέμπτη 30 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Μέχρι τέλος Μαρτίου αναμένεται να καταβληθεί και το επίδομα προσωπικής διαφοράς που φτάνει μέχρι τα 300 ευρώ.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 283 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία