Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:49 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 18:10

«Βοήθεια στο Σπίτι»: 112 εργαζόμενοι μονιμοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την κατανομή των 2.908 θέσεων τακτικού προσωπικού κατόπιν έκδοσης των οριστικών πινάκων διοριστέων της 4Κ/2020 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, κοινοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο λόγος για τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (2.908 σε όλους τους Δήμους της χώρας) που πλέον μονιμοποιούνται μετά από ένα πολυετή αγώνα διεκδικήσεων, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται 15 ή 18 χρόνια με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, μετά την οριστικοποίηση των πινάκων της προκήρυξης 4Κ/2020 και σε συνάρτηση με την ψηφισθείσα σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 77) του νομοσχεδίου που αφορούσε το δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι εργαζόμενοι, επιτυχόντες ή μη, με τον εν λόγω διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μεταφέρονται σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις στο Δήμο, με σχέση εργασίας πλέον, αορίστου χρόνου.

Η κατανομή ανά Δήμο στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία μονιμοποιούνται συνολικά 112 εργαζόμενοι στις αντίστοιχες δομές των Δήμων της περιοχής. Συγκεκριμένα μονιμοποιούνται 25 εργαζόμενοι στο Δήμο Αγρινίου, 24 στο Δήμο Μεσολογγίου, 18 στο Δήμο Ναυπακτίας, 16 στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, 13 στο Δήμο Ξηρομέρου, 12 στο Δήμο Αμφιλοχίας και τέλος 4 στο Δήμο Θέρμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελλείψει υποψηφίων με τα απαιτούμενα προσόντα μία θέση κλάδου ΠΕ Ιατρών του Δήμου Μεσολογγίου παραμένει κενή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το προηγούμενο διάστημα, που ακύρωσε την αυξημένη μοριοδότηση στην προϋπηρεσία, υπήρξε εμπλοκή στη διαδικασία για μονιμοποίηση εκατοντάδων εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε όλη τη χώρα. Το πρόβλημα που είχε ανακύψει αφορούσε στην Αιτωλοακαρνανία περίπου 45 εργαζόμενους, δηλαδή σχεδόν το 40% του ανθρώπινου δυναμικού του προγράμματος. Τελικά με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών το πρόβλημα ξεπεράστηκε και πλέον μονιμοποιούνται όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονταν στο πρόγραμμα και είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη.

Με την οργανική ένταξη των εργαζόμενων στους Δήμους δίνεται τέλος στην ομηρία πολλών χρόνων για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, ενώ επιλύονται και προβλήματα που κατά καιρούς παρατηρούνται με τη μισθοδοσία των εργαζομένων, καθώς πλέον θα αμείβονται κατευθείαν από τον εκάστοτε Δήμο. Παράλληλα διασφαλίζεται η συνέχιση του προγράμματος και ισχυροποιούνται οι Δήμοι ως προς το προσωπικό που μπορούν να διαθέσουν για δράσεις κοινωνικής φροντίδας.

agrinionculture.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.