Σάββατο, 18η Μαίου 2024  10:19 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 19:50

«Η εκδίκηση των Αγγέλων» στο Αγρίνιο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Πανελληνίου φήμης Ελληνίδα συγγραφέας Λένα Μαντά, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη «Σ» μιλάει για το νέο της έργο και τα χαρακτηριστικά των σημερινών αναγνωστών

Παρουσιάζεται το Σάββατο 9 Ιουλίου

Η Πανελληνίου φήμης Ελληνίδα συγγραφέας Λένα Μαντά, παρουσιάζει σήμερα στη «Σ» το νέο της μυθιστόρημα «Η εκδίκηση των Αγγέλων» με αφορμή την παρουσίαση του στο Αγρίνιο, το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» (Καζαντζή 25) σε εκδόσεις «ΨΥΧΟΓΙΟΣ». Ένα μυθιστόρημα με έντονη αστυνομική χροιά που θα καθηλώσει το αναγνωστικό κοινό!

Ερ. Σε τι διαφέρει και σε τι προσομοιάζει το νέο σας βιβλίο «Η εκδίκηση των Αγγέλων» με τα προηγούμενα;
Απ. Κατ’ αρχήν έχει και αυτό, όπως και τα προηγούμενα, το συγγραφικό μου ύφος και τις απόψεις μου για πολλά θέματα. Διαφέρει στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με αστυνομική χροιά και αυτό το φέρνει πιο κοντά συγγραφικά, με Τα 5 κλειδιά.

Ερ. Κατά τη διάρκεια της συγγραφής των βιβλίων σας, τι σας βοηθά να προχωρήσετε παρακάτω την εκάστοτε ιστορία σας και τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξή της;
Απ. Με βοηθάει η ήρεμη οικογενειακή μου ζωή και είναι αυτή που θα μ’ εμποδίσει να γράψω, αν ανατραπεί η γαλήνη της. Πέραν τούτου, δεν υπάρχουν εμπόδια που να είναι αξεπέραστα. Μπορεί να με καθυστερήσει κάποια έρευνα που πρέπει να κάνω για την ιστορία μου, αν είναι ιστορικό το θέμα, αλλά κι αυτή, είναι ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι! Μαθαίνω τόσα που χάνομαι με τις ώρες, καμιά φορά και πέραν του θέματος που αναζητώ.

Ερ. Είναι καλοκαίρι, το βιβλίο σας είναι τοποθετημένο στις προθήκες όλων των βιβλιοπωλείων πλέον και εσείς μετά από μια κουραστική περίοδο, επιλέγετε για μια ακόμα φορά αντί διακοπών να βρεθείτε στις πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου για να συναντηθείτε με τους αναγνώστες σας. Γιατί;
Απ. Γιατί μετά από μια μακριά περίοδο απομόνωσης όπου έγραφα το καινούριο μου μυθιστόρημα, έχω ανάγκη να βρεθώ πάλι ανάμεσα στον κόσμο και να γεμίσω από την ενέργεια της αγάπης του! Πραγματικά είναι μια εξαιρετικά κουραστική περίοδος από πόλη σε πόλη, αλλά νιώθω ότι αυτό που έχω ανάγκη εγώ, το θέλει και το αναγνωστικό κοινό. Να μιλήσει μαζί μου, να με ακούσει, να ανταλλάξουμε αγκαλιές και φιλιά, να γελάσουμε και να περάσουμε όμορφα μαζί. Έτσι η κούραση μοιάζει χωρίς σημασία, η επικοινωνία είναι άμεση ανάγκη!

Ερ. Στην εποχή της κρίσης στην Ελλάδα, ο κόσμος διαβάζει βιβλία;
Απ. Ο φανατικός αναγνώστης, έχει βρει τρόπους να μην χάσει την επαφή του με αυτό που αγαπάει τόσο: το βιβλίο. Θαυμάσιο έργο επιτελούν οι δανειστικές βιβλιοθήκες της χώρας μας, εντάθηκε ο δανεισμός μεταξύ φίλων και η επιλογή στην αγορά ενός βιβλίου, έγινε πιο αυστηρή. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πλήγμα το έχουν υποστεί οι πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς και όχι αυτοί που έχουν ήδη αποκτήσει το κοινό τους. Με τα πιεσμένα οικονομικά, ο αναγνώστης, καταφεύγει σε γνωστούς και δοκιμασμένους συγγραφείς και δύσκολα εμπιστεύεται ένα νέο όνομα. Όμως, όπως λέω πάντα, δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση, από τον ψίθυρο του ευχαριστημένου αναγνώστη! Γενικά νομίζω ότι τώρα περισσότερο από ποτέ ο κόσμος έχει ανάγκη ένα βιβλίο για να τον ταξιδέψει μακριά απ’ ότι τον πονάει.

Νίκος Αγγελόπουλος

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1160 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 20:17
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.