Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:28 μμ
 
wm small
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 19:51

Μάκα των Άνδεων: Το «μαγικό» φυτό που αυξάνει τη σεξουαλική λίμπιντο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γνωρίζατε πως μάκα των Άνδεων θεωρούνταν δώρο από τους θεούς για τη συμβολή του στην υγεία; Σήμερα, επανήλθε στο προσκήνιο και οι γιατροί συμφωνούν ότι είναι μια πραγματική υπερτροφή.

Η μάκα των Άνδεων προέρχεται από τις Περουβιανές Άνδεις, όπου καλλιεργείται σε πάνω από 4.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κυκλοφορεί και σε μορφή σκόνης στα φαρμακεία και στα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Ποια είναι όμως τα οφέλη του για την υγεία;

1. Είναι φυσικό αφροδισιακό

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η μάκα αυξάνει σημαντικά τη σεξουαλική επιθυμία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Μια μελέτη του 2002 διαπίστωσε ότι η λήψη 1,5 έως 3 χιλιοστόγραμμα μάκας για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες ενίσχυσε τη λίμπιντο στους άνδρες.

Και μια άλλη μελέτη έδειξε ότι μείωσε επίσης τη σεξουαλική δυσλειτουργία σε γυναίκες που έπαιρναν αντικαταθλιπτικά.

Η μάκα των Άνδεων αυξάνει επίσης τον όγκο και την κινητικότητα του σπέρματος, επομένως θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ όσους υποφέρουν από προβλήματα γονιμότητας.

2. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Το υπερφυτό των Άνδεων είναι ικανό να εξισορροπεί τις ορμόνες με φυσικό τρόπο, επομένως θα μπορούσε να ωφελήσει τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Η μάκα ανακουφίζει μερικά από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα ορμονικών αλλαγών, όπως εξάψεις ή κολπική ξηρότητα.

Προλαμβάνει επίσης την οστεοπόρωση, μια πολύ συχνή διαταραχή στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο.

3. Βελτιώνει τη διάθεση

Η μάκα είναι επίσης ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με φάρμακα, τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο φυτό βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες, του άγχους και της κούρασης.

Είναι επίσης ιδανική τροφή για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, καθώς είναι ικανή να βελτιώσει την απόδοση κατά την προπόνηση.

4. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η μάκα μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμη για όσους πάσχουν από υπέρταση . Η κατανάλωση μόλις 3,3 γραμμαρίων αυτού του κονδύλου την ημέρα για 12 εβδομάδες βοήθησε στη μείωση της αρτηριακής πίεσης στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Παράλληλα, εάν πάσχετε από διαβήτη, είστε υπέρβαροι ή έχετε προβλήματα με τον θυρεοειδή, θα πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο, καθώς είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες.

5. Βελτιώνει τη μνήμη

Αρκετές μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η μάκα είναι ικανή να προάγει την εγκεφαλική ροή του αίματος και, ως εκ τούτου, βελτιώνει σημαντικά τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη μάθηση.

Συμβάλει, επίσης, στην καθυστέρηση της γήρανσης του εγκεφάλου λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων.

pronews.gr

Διαβάστηκε 674 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.