Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  9:59 μμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 18:26

Τσίπρας: «Bρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που εγκρίνει τα ψηφοδέλτια του κόμματος, που θα αποκαλυφθούν σε ποσοστό 76%.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Στα πρώτα ονόματα υποψηφίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εθνικές εκλογές, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, ξεχωρίζουν αρκετοί τεχνοκράτες και μέλη του think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και πρόσωπα με έντονη κοινωνική προσφορά.

Στις εκλογικές λίστες του κόμματος υπάρχει ακόμη η έντονη γυναικεία παρουσία, αρκετές υποψηφιότητες από την νέα γενιά και κυρίως η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «αμφίπλευρη διεύρυνση», δηλαδή με πρόσωπα τόσο από την Κεντροαριστερά, όσο και από τα Αριστερά.

Εκπλήξεις προσεχώς

Στην τελική ευθεία, ωστόσο, προς τις εθνικές εκλογές, αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα που θα συμπληρώνουν τη λίστα του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και «λαμπερές» υποψηφιότητες – ιδίως στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας- καθώς αρκετά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, ακαδημαϊκοί, αλλά και άτομα με μεγάλη απήχηση -ιδίως στην ναολαία- έχουν βολιδοσκοπηθεί τους τελευταίους μήνες από την Κουμουνδούρου, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει το στοιχείο της έκπληξης στα τελευταία μέτρα της εκλογικής αναμέτρησης.

Ψηφοδέλτια αμφίπλευρης διεύρυνσης και ανανέωσης

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγηση του, τόνισε ότι «τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωση τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Επεσήμανε παράλληλα προς τα στελέχη του κόμματος, ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων» και υπογράμμισε ότι η αναμέτρηση θα κριθεί από το ποσοστό συμμετοχής, αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως από τους νέους ψηφοφόρους αλλά και από τους αναποφάσιστους.

Χαρτογραφώντας τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ και στα σημεία που θα εμβαθύνει περισσότερο, ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθάρισε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών». Στις πρώτες προτεραιότητες είναι η ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, την Υγεία, το Κράτος Δικαίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών:

1. Η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και εξασφαλίζει δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.
Και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

2. Οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.

3. Η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.

4. Η παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, έχει τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

– Η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό. Χωρίς Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα.

– Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών.

– Τα αδιανόητα σενάρια που εξυφαίνει τελευταία ο κ. Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ηττοπάθειας από τον ίδιο και παραδοχή ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

– Επιλογή Μητσοτάκη είναι να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Άρα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα».

protothema.gr 

Διαβάστηκε 217 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/