Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:15 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 18:27

11ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύγχρονα Αγροδιατροφικά Συστήματα στο Πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας: Ξεκλειδώνοντας το Μέλλον.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Αγροτεχνολογίας, διοργανώνουν το “11ο  Συνέδριο Αγροτεχνολογίας” με τίτλο: “Σύγχρονα Αγροδιατροφικά Συστήματα στο Πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας: Ξεκλειδώνοντας το Μέλλον ”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο  Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο του κλάδου, ενισχύοντας μια ευρεία συζήτηση για τις προοπτικές υπό τις τρέχουσες προκλήσεις και στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για όλους.

Η πανδημία, ο πόλεμος  στην Ουκρανία και η εκτίναξη του πληθωρισμού κατέδειξαν την αλληλοσύνδεση των κλάδων της οικονομίας. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας της επισιτιστικής βιομηχανίας και η θωράκιση της διατροφικής ασφάλειας της χώρας καθίστανται υψίστης σημασίας στέλνοντας σαφές μήνυμα για την ανάγκη μετάβασης σε ένα κυκλικό μοντέλο, με οικολογικό αποτύπωμα, ενθαρρύνοντας την επαναχρησιμοποίηση δευτερογενών υλικών και αποβλήτων.

Το Συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη κυκλικών πρακτικών στη γεωργία, προτάσσοντας νέες τεχνολογίες που δίνονται μεγαλύτερη παραγωγή με λιγότερους πόρους.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα καταθέσουν τις απόψεις τους καταξιωμένοι ομιλητές από το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα, διακεκριμένοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, ερευνητές, φοιτητές, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι:

  • Γεώργιος Γεωργαντάς, Υπουργός, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Νίκος Παπαχρυσανθόπουλος, Εμπορικός Σύμβουλος, Foreign Commercial Service, Διοίκηση Διεθνούς Εμπορίου Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α.
  • Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ομότιμος Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Θεόδωρος Καλλίτσης, Farm Manager, Αμερικανική Γεωργική Σχολή
  • Victoria Finkenstadt, National Program Leader, National Institute of Food and Agriculture United States Department of Agriculture
  • Saskia Visser, Coordinator, European Joint Program Agricultural Soils under Climate Change (EJPS SOIL) Wageningen University & Research
  • Νικόλαος Μουσιόπουλος, Καθηγητής, Εργαστήριο Μηχανικής της Αειφορίας, Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Laura Lawson, Executive Director, New Jersey Agricultural Experiment Station and Executive Dean School of Environmental and Biological Sciences, Rutgers University
  • Yiannis Ampatzidis, Associate Professor, Agricultural and Biological Engineering Department, University of Florida
  • Γεώργιος Μπανιάς, Ερευνητής Β’, Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (iBO), Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)
  • Bennie I. Osburn, Dean Emeritus, School of Veterinary Medicine, UC Davis

Διαβάστηκε 232 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία