Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:11 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 22:40

Καπναποθήκες Παπαστράτου στο Αγρίνιο, ενός αιώνα ιστορία. Αποκαλύπτουμε για πρώτη φορά το εσωτερικό των αποθηκών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την Ηλεκτρική Εταιρεία στον Ελύτη. Οι καπναποθήκες Παπαστράτου χτίστηκαν περίπου την πενταετία 1920-1925. Εκεί στεγάστηκε τα πρώτα χρόνια και η ιδιωτική Ηλεκτρική Εταιρεία.

Στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο οι αποθήκες μετατράπηκαν σε νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Διερχόμενο καμιόνι με στρατιώτες από το μέτωπο της Αλβανίας, αφήνει τον Οδυσσέα Ελύτη στο πεζοδρόμιο άρρωστο. Τότε μια νοσοκόμα βγήκε και τον τράβηξε στο υπόγειο. Αυτή η γνωριμία κράτησε δεκαετίες, γράφοντας και ποίημα προς τιμήν της ο νομπελίστας ποιητής.

Οι καπναποθήκες παραχωρήθηκαν τελικώς το 2021 από το Ίδρυμα Παπαστράτου,στον δήμο Αγρινίου.

Ευχαριστούμε πολύ τον δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α, Κωνσταντίνο Κιτσοπάνο που μας εξασφάλισε την άδεια για τις λήψεις από την Δημοτική αρχή, όπως επίσης και την Τσακανίκα Έφη προϊστάμενη της Κ.Ε.Δ.Α,για τις πολύτιμες πληροφορίες.

Κανάλι YouTube: KDrone Hellas

Σελίδα Facebook: KDrone Hellas

 

Διαβάστηκε 822 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.