Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 20:02

55.413 επισκέπτες στη Zootechnia

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πόλος έλξης για τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το 2023 για τη ΔΕΘ-Helexpo με τη 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία «Zootechnia» να καταγράφει 55.413 επισκέπτες από τις 2-5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι τελευταίες εξελίξεις, καινοτομίες και τεχνολογίες, καθώς και σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων, μηχανήματα και υπηρεσίες, παρουσιάστηκαν στη Zootechnia, η οποία αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ανάλογες κλαδικές εκθέσεις των τελευταίων ετών.

837 εκθέτες (307 άμεσοι από 13 χώρες και 530 έμμεσοι από 38 χώρες) συμμετείχαν στην Έκθεση, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 29 χώρες (Αλβανία, Αίγυπτο, Πολωνία, Τυνησία, Βέλγιο, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κύπρος, Μαρόκο, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Τουρκία, Σουηδία, Ισπανία, Αυστρία, Σερβία και Μαυροβούνιο), μεταξύ των οποίων μεμονωμένοι hosted buyers, ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και μία επιχειρηματική αποστολή από την Αίγυπτο.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τις ημερίδες που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Zootechnia, με τις αίθουσες να κατακλύζονται από κόσμο. Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι εκθέτες, προσμετρώντας στα θετικά της φετινής διοργάνωσης τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και δη των εμπορικών, αλλά και το ξένο στοιχείο, που άνοιξε νέα πεδία για τις ελληνικές εταιρείες.

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχώρισαν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του και η εκδήλωση για την αβγοπαραγωγό ορνιθοτροφία και το ελληνικό αβγό, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα Εργαστήρια Ζωοτεχνίας και Διατροφής του Τµήµατος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης διαδραμάτισαν και το Pet Festival και το Σαλόνι Αλόγου.

Το Σαλόνι Αλόγου στο περίπτερο 17 αποτέλεσε τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Συμμετείχαν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα, όπου σε μία διαμορφωμένη πίστα παρουσίασαν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα.

Το Pet Festival ήταν πιο πλούσιο από ποτέ, με 5 θεματικές ενότητες και ένα μεγάλο "Αμφιθέατρο Γνώσεων”, ενώ οι συμμετοχές σκύλων έφτασαν τις 300 από 74 διαφορετικές φυλές. Η παρουσίαση του αθλήματος agility και dog Dancing, καθώς επίσης και οι 88 υπέροχες γάτες, “μάγεψαν” μικρούς και μεγάλους, ενώ η ενότητα του ενυδρείου, των πτηνών και των ερπετών “μαγνήτισαν” όλους τους επισκέπτες. Αμείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον και για τις παρουσιάσεις και ομιλίες στο "Αμφιθέατρο Γνώσεων".

Η επόμενη Zootechnia θα διοργανωθεί το 2025, ενώ η ΔΕΘ-Helexpo δίνει «ραντεβού» με τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο από τις 2-5 Μαρτίου 2023 στην 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία “Agrothessaly”, η οποία πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Διαβάστηκε 349 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία