Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:40 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 18:21

Ου περί χρημάτων, αλλά περί αρετής!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας, αξίζει να ταξιδέψουμε στο 480 π.Χ., περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, στο Αρτεμίσιο της Β. Εύβοιας. Λίγο μετά τη μάχη των Θερμοπυλών. Ο Πέρσης στρατηγός Τριτανταίχμης μαθαίνει ότι οι Έλληνες αγωνίζονται στους ολυμπιακούς αγώνες με βραβείο ένα δάφνινο στεφάνι.  Και αναφωνεί προς τον αρχηγό της Περσικής εκστρατείας: «Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους ἐπ᾽ ἄνδρας ἤγαγες μαχησομένους ἡμέας, οἳ οὐ περὶ χρημάτων τὸν ἀγῶνα ποιοῦνται ἀλλὰ περὶ ἀρετῆς». Δηλαδή: «Αλίμονο, Μαρδόνιε, με ποιους άντρες μας έφερες να πολεμήσουμε, με αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή»!

Σήμερα, Τριτανταίχμη, οι απόγονοι εκείνων των Ελλήνων που θαύμασες αγωνίζονται για οτιδήποτε άλλο, πλην αρετής! Οι Έλληνες, που δεν έδιναν τότε γη και ύδωρ, σε λίγο δεν θα έχουν ούτε γη ούτε ύδωρ, γιατί «άργυρος, ανθρώποισι κάκιστον νόμισμα, εκδίδαξε και παρήλλασσε τας χρηστάς των φρένας προς αισχρά πράγματα, πανουργίας και δυσέβειαν», δηλ. «το χρήμα, η χειρότερη εφεύρεση των ανθρώπων, άλλαξε τα σωστά μυαλά τους και τα έστρεψε προς αισχρές πράξεις, πονηριές και ασέβεια».

Σήμερα δεν έχουμε Μαραθώνα, Θερμοπύλες, Αρτεμίσιο, Σαλαμίνα, Πλαταιές, Μυκάλη! Σήμερα δεν έχουμε Μιλτιάδη, Λεωνίδα, Ευρυβιάδη, Θεμιστοκλή, Παυσανία, Λεωτυχίδη!

Σήμερα δεν υπάρχουν όρκοι ιεροί «Τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω», ούτε παιάνες «Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε». Σήμερα δεν υπάρχουν καν όρκοι, ούτε παιάνες, η Ελλάδα γέμισε από άθεους και απάτριδες.

Σήμερα η χώρα πέφτει αμαχητί, κάτω από το βάρος των βίαιων μεταβολών της κατακλυσμιαίας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, της πολιτικής απαξίωσης, της κοινωνικής αποσύνθεσης και του γιγάντιου χρέους προς τους σύγχρονους βαρβάρους.

Σήμερα, οι «ηγέτες» μας, ντροπιασμένοι και ανήμποροι από το αμαρτωλό παρελθόν της αδηφαγίας, διακατεχόμενοι από τα ναρκισσιστικά στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού εγωισμού για εξουσία, δόξα και πλούτο, αδυνατούν να αντισταθούν στην επιχείρηση κατάληψης της Ελλάδος από τα όργανα των παγκοσμιοποιητών της Δύσης και των πασάδων της Ανατολής.

Σήμερα η χώρα αυτή η παινεμένη γέμισε από δούρειους ίππους. Οι πολιτικοί μας την ξεπουλούν απ' άκρη σ' άκρη. Ο λαός φτωχοποιείται. Η ανεργία καλπάζει. Τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό για να δουλέψουν.  Η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη. Η ελληνική παιδεία «τό μόνον ἐν ἡμῖν ἀγαθόν ἀθάνατον καὶ θεῖον» διαλύεται, μέσα στην δίνη της σύγχρονης ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης και του μαρξιστικού διεθνισμού. Τα ΜΜΕ συνεχίζουν το γνωστό ρόλο του πλυντηρίου εγκεφάλων. Οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι που κατακλύζουν τη χώρα  διαλύουν τον κοινωνικό μας ιστό. Ο πληθυσμός μας αλλοιώνεται δραματικά. Η Ελλάδα αποχριστιανοποιείται ή μάλλον, ορθότερα, ισλαμοποιείται!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, η χώρα μας  οδεύει για εκλογές! Το γνωστό τροπάριο. Το γνωστό παιχνιδάκι των Ελλήνων πολιτικών. Πόλωση, κοκορομαχίες, απίστευτη διελκυστίνδα παροχολογίας, πολιτική επικοινωνιακή μονοπώληση, απόλυτος φενακισμός και παραπλάνηση. Σημασία γι αυτούς έχει να διαφυλάξουν τα πολύτιμα κεκτημένα της πολιτικής νομενκλατούρας των τελευταίων δεκαετιών. Η κομματοκρατία να συνεχίσει να βασιλεύει! Να μη θιχθούν τα συμφέροντά τους!

Αύριο ίσως θα είναι πολύ αργά. Δυστυχώς, με τόσους δούρειους ίππους εντός των πυλών, είναι οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων. Οι οιωνοί κι αυτοί ιδιαίτερα δυσμενείς. Δεν ξέρω και δεν θέλω να πιστέψω ότι η πτώση μας θα είναι βεβαία. Πάντως, στα τείχη επάνω ακούγεται ο θρήνος. Μόνη μας ελπίδα η ρήση του Έκτορα, ως απάντηση στο κακό σημάδι: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»!

 

Νίκος Ταμουρίδης                                                                                              Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ 

Διαβάστηκε 416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 18:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία